Havaş kutsal topraklarda hizmet verecek

Havaş, yeri kurulan Havaş Saudi Arabia şirketiyle, Medine Havalimanı'ndaki yer hizmelerini gerçekleştirecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Havaş, yeri kurulan Havaş Saudi Arabia şirketiyle, Suudi Arabistan'nın Medine Havalimanındaki yer hizmetlerini gerçekleştirecek.  

Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, Türkiye'de 23, Avrupa'da 7 havalimanında yer hizmeti veren Havaş, Suudi Arabistan'da da yer hizmetleri vermek üzere lisans aldı.  

Havaş Saudi Arabia, TAV Havalimanları tarafından işletilen Medine Havalimanı'nda yer hizmetleri sürecini yürütmek üzere Havaş, TAV ve Al Rajhi ortaklığında kuruldu.

Havaş Saudi Arabia, Medine Havalimanı'nda yolcu hizmetleri, ramp hizmetleri, temsil ve yönetim hizmetleri, uçuş operasyon, yük kontrol ve iletişim hizmetleri, kargo ve posta hizmetlerinden sorumlu olacak.  

"Gurur duyduk"

Havaş Genel Müdürü Nurzat Erkal, Suudi Arabistan'ın iki kutsal kentinden Medine'de hizmetlere başlayacak olmaktan ayrı bir gurur duyduklarını söyledi.  

Erkal, "Medine Havalimanı 2013 yılında 5 milyona yaklaşan yolcuya hizmet verirken, 40 bin uçuşa da ev sahipliği yaptı. Medine'de hizmetimize başlayarak Havaş Saudi Arabia'yı ülke geneline ve bölgedeki diğer ülkelere de hizmet veren bir konuma taşımayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir