IŞİD, Güney Ege turizmini çok fazla etkilemedi

GETOB Başkanı Bülbüloğlu, IŞİD ve onu bahane edenlerin neden olduğu olumsuzlukların, Güney Ege turizminde kayda değer rezervasyon iptaline yol açmadığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MUĞLA - Terör örgütü IŞİD'in saldırıları ve bunu bahane edenlerin Türkiye'de çıkardığı olayların, Güney Ege turizmini şimdilik çok fazla etkilemediği belirtildi. 

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, turizm sezonunun sonuna yaklaşıldığını ve bölgelerinde kayda değer olmayan az sayıda rezervasyon iptalleri yaşandığını söyledi. 

Gelecek turizm sezonuyla ilgili endişe duyduklarını ifade eden Bülbüloğlu, "Çünkü 2015 satışları devam ediyor. Özellikle İngiltere pazarından sorgulamalar yaşıyoruz. Sanırım, Ortadoğu'daki olayların Türkiye'ye de sıçradığına dair İngiliz medyasında bazı haberler çıkıyor. Bu durum gelecek müşterilerde tedirginliğe neden oluyor ama bu olumsuzluklar uzamazsa bir sıkıntı yaşamayız. Ancak uzar ve sürekli gündemde kalırsa 2015 rezervasyonları sıkıntılı olur" diye konuştu. 

Bülbüloğlu, gelecek sezon tatile çıkmayı planlayanların büyük bir kısmının nereye gideceğine henüz karar vermediğine dikkati çekti. 

Sadık müşteriler rezervasyonlarını yaptırdı

2015 turizm sezonunda konaklatacakları İngiliz turistlerin yüzde 20'sinin rezervasyonunu aldıkları bilgisini veren Bülbüloğlu,  "Erken rezervasyon yaptıranlar yıllardır bölgemize tatile gelen sadık müşterilerimiz. Bu turistler bölgemizin olayların yaşandığı coğrafyaya uzaklığını biliyorlar. Bu yüzden tedirginlik yaşamıyorlar" diye konuştu. 

Güney Ege bölgesi için erken rezervasyonları İngilizlerin yaptığını anlatan Bülbüloğlu, Hollanda ve İskandinav pazarlarının ocak ayından sonra, Rusya pazarının ise mart ayından sonra rezervasyonlara başladığını vurguladı. 

Öte yandan Güney Ege'nin gözde turizm merkezlerinden Marmaris'te çok sayıda turist tatilini sürdürüyor. Turistlerin bir kısmı sahillerde güneşlenerek denize girerken, bazıları ise otellerinde zaman geçirmeyi tercih edip havuzlarda yüzüyor. Günlük turlara katılan turistler, tarihi öneme ve doğal güzelliklere sahip yerleri ziyaret ediyor.  

Bu konularda ilginizi çekebilir