Kapadokya'da bayram heyecanı

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'daki turistik tesislerde 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde ortalama yüzde 80 doluluk oranına ulaşılması bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Son dönemde yaşanan gelişmeler nedeniyle yabancı turist sayısının azalmasıyla sıkıntılı günler geçiren turizmciler, bayram tatilinden umutlu. Bayram tatili öncesi konaklama fiyatlarında önemli oranda indirime gidilen kapadokya'daki turistik tesislerde, ortalama yüzde 80 doluluk bekleniyor.

Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, ön rezervasyon taleplerinin umut verici olduğunu, bölgedeki otellerde bayram tatilinde doluluk oranının yüzde 80 seviyelerinde olmasını beklediklerini söyledi.

Otel ve diğer tesislerde yerli turistlere yüzde 40'lara varan indirimler planlandığını aktaran Durmaz, "Son olaylardan sonra turizmdeki düşüş trendi nedeniyle bayram tatili turizmciye ilaç gibi gelecektir. Yüzde 70-80 gibi doluluk bekliyoruz. Tesislerde yüzde 30-40 civarında fiyatlar aşağı çekilmiş durumda." diye konuştu.

Sonbaharın, Kapadokya'yı tercih eden tatilciler için ekonomik ve mevsimsel anlamda en uygun dönem olduğunu belirten Durmaz, uzun bayram tatilini turizmcilerin umutla beklediğini vurguladı.

Durmaz, şöyle devam etti:

"Bölgemizin, ekonomik ve mevsim olarak çok uygun bir dönemde olduğunu söyleyebilirim. Kapadokya’ya gelen ziyaretçilerimiz sıcak hava balonları, ATV ve at turları, bisiklet gezintileri gibi çeşitli aktivitelerden faydalanabilecek. Ayrıca konuklarımıza vadi yürüyüşleri de çok farklı bir deneyim sunacaktır. Göreme, Ortahisar ve Uçhisar’daki vadilerde yaklaşık 2 saatlik yürüyüş programları planlanıyor. Vadilerin içinde keşfedilmemiş doğal güzellikler ve kayadan oyma mekanlar arasında yapılan yürüyüşler at ve ATV turlarıyla devam edecek."

Bölgede butik otel işletmeciliği yapan İbrahim Budak, bayram tatili nedeniyle yoğun bir rezervasyon talebiyle karşılaştıklarını ifade etti.

Dünyanın hiçbir yerinde olmayan doğal güzelliklerin ve bölgedeki tesislerin yerli konukları ağırlamak için hazırlandığını dile getiren Budak, "Bayram tatilinde çok yoğun talep var. Otelimizde konaklama fiyatlarında yüzde 35 indirim yaptık. Ayrıca ATV ve at turu yapan acentelerle yaptığımız görüşmelerle bu aktivitelerde de yüzde 20 indirim sağladık. Bu bayram, biz de müşterilerimiz de iyi bir bayram tatili geçireceklerdir." dedi.

Göreme beldesindeki kayadan oyma bir mağara otelin işletmecisi olan Derya Çakır da "İşletmemizde bayram tatilinde yüzde 85 civarında doluluk bekliyoruz. Bayram tatili biz turizmcilere doping olacaktır." diye konuştu.

Bölgeye gelen turistlerin tüm aktivitelerini organize eden özel bir ekip oluşturduklarını aktaran Çakır, rezervasyon sonrasında konukların havaalanından itibaren tüm programlarını talepler doğrultusunda hazırladıklarını aktararak, şunları kaydetti:

"Burada hizmet veren misafir ilişkileri yetkilileri var. 7 gün 24 saat konuklarımıza yardımcı oluyorlar. Rezervasyon yapıldıktan sonra misafirlerle bağlantıya geçiyoruz. Onlar gelmeden bütün organizasyonları yapıyoruz. İşletmelerin en azından sezon kapanışını daha iyi yapacağını umuyorum."

Bu konularda ilginizi çekebilir