Sunis Grubu, Ege’ye 5 yılda 250 milyon euro yatıracak

Antalya’dan sonra Ege Bölgesi'ni radarına alan Sunis Grubu, 1 Temmuz’da misafirlerini ağırlamaya başlayacağı Sunis Efes Beach Resort için 58 milyon euroluk yatırım yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI-İZMİR

Türkiye’nin turizm sektöründe faaliyet gösteren şirketlerinden olan Sunis Grubu, Ege’ye yatırım atağına geçti. İzmir Özdere otelini hizmete açan şirket, 5 yıl içinde Ege’ye 3 otel daha açacak. Toplamda 250 milyon euro yatırım maliyeti ile hayata geçecek otellerin ikisi yine Özdere’de bir tanesi ise Seferihisar’da olacak. İzmir’de hayata geçirilen otelin açılışında basınla bir araya gelen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal ve otelin iç pazardaki tek yetkili acentesi Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, hedefl erini açıkladı. Toplantıda konuşan Sunis Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ünal, Özdere’de açtıkları yeni tesisle birlikte grubun bünyesindeki otel sayısının 5’e yükseldiğini hatırlattı. 

Yüzde 80 dolulukla açılacak 

Sunis Efes Beach Resort’un 58 milyon euro yatırım maliyeti olduğunu açıklayan Namık Ünal, tesise dair hedefleri ve yeni yatırım planları konusunda ise şu bilgileri paylaştı: “Beşinci tesisimiz olduğu için artık yatırımın geri dönüş süresine bakmıyoruz. Yatırım aşkıyla devam ediyoruz. Bu arsanın bitişiğindeki 70 dönümlük araziye 600 odalı Sunis Efes Taj Mahal oteli yapacağız. Buradan 1 kilometre ileride bir koyda bir arazimiz var. Oraya da bir otel inşa edeceğiz. Ege’de yapacağımız üçüncü otelin yeri ise Seferihisar olacak. Bu üç yatırım için öngördüğümüz yatırım bedeli ise 250 milyon euro. Tur operatörleri ile olan ilişkilerimizi kullanarak Slovakya, Macaristan ve Çek Cumhuriyeti’nden İzmir’e uçak indirmeye başladık. Bunlar Adnan Menderes’e uçak indirmeyen ülkelerdi. Şu anda otelde kapasite oranı hedefini yüzde 30 iç pazar, yüzde 70 dış pazar olarak belirledik. Aslında iç pazarı biraz daha yüksek tutabilirdik, ancak işlerin nasıl yürüyeceğini görebilmek için biraz frene bastık. Önümüzdeki dönemde iç pazar oranını yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz. 1 Temmuz’dan itibaren misafir kabul edecek olan otelimizin bu tarihteki doluluk oranı yüzde 80.” 

Mete Vardar ise Sunis Grubu’nun açtığı yeni tesisin sadece İzmir Özdere için değil, aynı zamanda Ege turizmi için de büyük bir kazanç olduğunu belirtti. 

Vardar, “Sunis Grubu’nun Antalya’da da otelleri var. Yeni otel, bu kaliteyi Ege’ye getirerek bölgenin gözbebeği olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Fiyat-kalite dengesine vurgu 

Jolly Tur olarak kontrat yaparken, otel memnuniyeti yüksek olan tesisleri tercih edeceklerini ifade eden Mete Vardar, otellerde fiyat ve kalite dengesine dikkat çekti. Vardar, iyi geçen bir sezonun hemen ardından otellerin fiyatlarına ciddi zamlar yaptığını ve müşterinin de “Geçen yıl 100 ödediğim otele bu yıl 170 ödüyorum. Geçen yıldan farklı ya da fazla ne vereceksiniz” diye sorduğunu ifade etti.

“Türkiye’de yatak kapasitesi sanıldığı gibi fazla değil”

Namık Ünal, “Herkes Türkiye’de yatak sayısının fazla olduğunu söylüyor. Bana sorarsanız yetersiz. Rusça konuşan 300 milyon nüfuslu bölgeden 4 milyon turist alıyoruz. Nüfusa oranı yüzde 1,3. Bu oran yüzde 2’ye çıksa gelenleri ağırlayacak otelimiz yok. Ya da 80 milyon nüfuslu Almanya’dan 5 milyon ziyaretçi alıyoruz, ki bunun bir kısmı yıl içinde tekrar gelenler. Almanya’nın sadece yüzde 5’i Türkiye’ye geliyor. Bu oran yüzde 6’ya çıksa yatıracak yerimiz yine yok” ifadelerini kullandı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir