Turist martta İzmir'i tercih etmedi

Mart ayında İzmir'e 36 bin 511 turist geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İZMİR - Mart ayında İzmir'e gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20,70 oranında azaldı.   

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yıl mart ayında kente 46 bin 41 turist geldi, bu yıl rakam 36 bin 511 oldu.  

Ocak-mart döneminde İzmir'e gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre sadece 356 kişi artarak 88 bin 156 oldu. Bu dönemde gelen turistin büyük bölümü havayolu ile şehre giriş yaptı. 2014 Mart ayında havayolu girişlerinde bir önceki yıla göre yüzde 11,72, denizyolu girişleri ise 40,67 azaldı.

İlk çeyrekte İzmir'e en fazla turist Almanya'dan geldi. Hollanda, Fransa ve İngiltere'den de aynı dönemde çok sayıda turistin tercihi İzmir oldu.

"Karamsar değiliz"

İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz, mart ayında yaşanan düşüşün fazla önemsenmemesi gerektiğini söyledi.  

Dönemsel düşüşlerin olabileceğini belirten Ediz, İzmir'in yılın tamamında geçen yıla göre daha fazla turist ağırlayacağını ifade ederek şunları kaydetti:  

"İlk üç ayın sonuçları yüzer gezer olur. Geçtiğimiz yıllarda da böyle oldu. Ocak-mart ayında artılı eksili istatistiklerle karşılaşıyoruz. 2014 yılının 2013'ten daha iyi olacağını tahmin ediyoruz. Türkiye genelinde de böyle düşünüyoruz, kesinlikle karamsar düşünmüyoruz. Rakamlar birkaç ay farklı seyretsede 2014 yılı 2013'ten daha iyi olacaktır."

Bu konularda ilginizi çekebilir