Turizm sektörüne 7.5 milyon € eğitim desteği

Turizm sektöründe eğitimin kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek için 7.5 milyon euro bütçeli "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" hayata geçirildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Otelciler Federasyonu Genel Sekreteri Savaş Çolakoğlu, bir otelde düzenlenen toplantıda, "dünya turizminde süper lige çıkan Türkiye'nin, turist sayısında 6'ncı, turizm gelirlerinde ise 12'nci sırada yer aldığını" belirtti. 

Türkiye turizminin daha üst sıralara çıkması için nitelikli ve eğitimli personele ihtiyaç olduğunu vurgulayan Çolakoğlu, "Binaya ve tesislere yaptığımız yatırımlar kadar beraber çalıştığımız arkadaşlarımıza, personelimize, kendimize de yatırım yapmak zorundayız ki birinci ligde oynamaya devam edelim, yoksa küme düşeriz" dedi. 

Çolakoğlu, turizm alanında dikkatli ve özverili olmak gerektiğini, turizmi çeşitlendirirken de hizmet kalitesini artırmak gerektiğini vurguladı. 

Araştırma ve Eğitim Genel Müdürü Okan İbiş de Bakanlık olarak turizm sektörünün daha da kalkınması için üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.  

4 binin üzerinde işletmeye eğitim veriliyor

Yıl başında başlayan ve 2016 yılının temmuz ayında tamamlanması planlanan projeyle özellikle, Turizm İşletme Belgeli tesislerin ön büro, servis, kat hizmetleri ve mutfak çalışanlarının mesleki, teknik ve yabancı dil becerilerinin ihtiyaçlar ve AB standartları çerçevesinde geliştirilmesi amaçlanıyor. 

Proje kapsamında, 4 binin üzerinde turizm işletmesine, sektör çalışanlarına, ilgili meslek odalarına, sendikalara, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere doğrudan ulaşılacak ve 180 bin saat eğitim verilecek. 

Özel eğitim kuponları uygulaması hayata geçirilerek turizm eğitimi kolaylaştırılacak. Proje dahilindeki eğitimlere katılan ve Mesleki Yeterlilik Sınavı'na katılmaya hak kazanan çalışanların sınav ücretleri proje çerçevesinde ödenebilecek. Sınavda başarı göstererek belge almaya hak kazanan çalışanlar, işverenlerine 12 ay süreyle sigorta indiriminden yararlanma hakkı sağlayabilecek. 

Çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artırılması için "Yeşil Yıldız Belgesi Farkındalık Programı" yürütülecek. Bu kapsamda, Türkiye genelinde seçilecek 15 iyi uygulama otelinin Yeşil Yıldız Belgesi sahibi olabilmesi için ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmeti verilecek. 

Geniş çaplı turizm sektörü işgücü araştırması gerçekleştirilecek, turizm eğitimi veren kuruluşların kapasiteleri geliştirilerek işbirlikleri güçlendirilecek. 

Online bilgi bankası kurularak sektörün ihtiyacı olan eğitim materyallerine ve güncel verilere kolay ulaşım imkanı sağlanacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir