Türk turistlerin Bulgaristan'a ilgisi artıyor

Türkiye'den geçen kış Bulgaristan’a giden turist sayısı, önceki yıla göre iki kat arttı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'den geçen yıl kış döneminde Bulgaristan’a giden turist sayısının, önceki yıla göre iki kat arttığı bildirildi.

Geçen yıl tatilini yurt dışında geçiren Türk turistlerden 1,7 milyonu Bulgaristan, Yunanistan, Makedonya, Bosna, Karadağ ve Hırvatistan'ı ziyaret etti. 

Bu ülkeler arasında ise en çok sınır komşuları Bulgaristan ve Yunanistan tercih edildi. Bu iki ülkenin daha fazla tercih edilmesinin sebebi ulaşımın daha kolay olması. 

Bulgaristan, geçen yıl 621 bin Türk turisti ağırladı. Ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre iki kat arttı.

Ülkedeki turizm yatırımcıları da Türkiye'den daha çok turist çekmenin yollarını arıyor. 

Türkiye'den Balkan ülkelerine tur düzenleyen Koşukavak Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Yakupoğlu, yaptığı açıklamada, geçen yıl kış döneminde Türkiye'den Bulgaristan'a giden kişi sayısının bir önceki yıla göre iki kat arttığını, aynı artışın yaz döneminde ve kültür turlarında yakalanabileceğini söyledi.

Golf alanları artınca Bulgaristan'a ilgi arttı

Bulgaristan'ın Türkiye'yi hedef pazar olarak seçmesini de değerlendiren Rıfat Yakupoğlu, şöyle konuştu:

''Türkiye'den yurt dışına seyahat eden, tatile giden kişi sayısında inanılmaz bir artış var. Bulgaristan da yanı başındaki bu potansiyelden faydalanmak istiyor. 7,3 milyon nüfusa sahip Bulgaristan, yılın her döneminde turist ağırlıyor. Yılda ortalama 8 milyon turistin geldiği ülkede yaz ve kış turizminin yanı sıra kültür ve tarih turizmi, gurme turizmi, sağlık turizmi (şifalı su ve kaplıcalar) ile ülkenin farklı alanları ziyaret ediliyor."

Yakupoğlu, son dönemde golf oynanabilecek alanların artmasıyla bu sporla ilgilenen kişilerin de bu ülkeyi tercih etmeye başladığını vurguladı.

Bulgaristan hükümetinin turizm alanında daha hızlı atılımlar gerçekleştirebilmek için son seçimde Ekonomi ve Turizm Bakanlığı'nı birbirinden ayırdığını aktaran Yakupoğlu, "Karadeniz'de 380 kilometrelik sahil şeridi bulunan Bulgaristan, yaz döneminde bu avantajı kullanırken, toplam yüzölçümünün yüzde 30’dan fazlasının da dağlık olması nedeniyle kış döneminde kayak turizminden büyük gelir elde ediyor.''

Bulgaristan, yaz sezonunda daha fazla Türk turist bekliyor

Yakupoğlu, yaz döneminde ülkenin Karadeniz kıyısında yer alan Altın Kum ve Güneşli Sahil adı verilen bölgelerin tercih edildiğini, kış döneminde ise Bansko, Borovest ve Pamporovo'nın en çok ilgi gören bölgeler olduğunu söyledi.

Türkiye'den Bulgaristan'a giden turist sayısının yaz ve kış sezonu açısından değerlendirdiğinde, daha çok kış sezonunun tercih edildiğini vurgulayan Yakupoğlu, şunları anlattı:

"Bulgaristan'da 36 kayak merkezi bulunuyor. Bunlardan 12'si Avrupa standartlarında. Bölgedeki kar yoğunluğu Türkiye'deki merkezlere göre genelde daha fazla. Bansko’da 14 teleferikle saatte 23 bin kişinin dağa tırmanabiliyor. Bulgaristan'daki kayak merkezlerinin İstanbul'a yakın olması da bir avantaj. Yurtdışından daha fazla turist çekmek isteyen bir ülkenin vize konusunda da oldukça hızlı ve pratik olması gerekiyor. Bulgaristan'a vize alma süresi 2 güne kadar düşürüldü."

Bu konularda ilginizi çekebilir