Türkiye yatak arzında Akdeniz'in lideri

Türkiye son 5 yılda, sadece Akdeniz Bölgesi'nde değil AB üyesi ülkeler arasında da yatak arzını en çok artıran ülke oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye son 5 yılda sadece Akdeniz Bölgesi'nde değil Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında da yatak arzını en çok artıran ülke oldu.  

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği  (AKTOB) verilerinden derlenilen bilgilere göre, Türkiye Avrupa'nın en fazla turist çeken ülkeleri Fransa, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı Akdeniz çanağındaki turistik ülkeler arasında yatak sayısındaki artışla ilk sıraya yükseldi.  

Akdeniz Bölgesi'ndeki ülkelerde toplam yatak arzında ilk sırayı 2,2 milyon yatakla İtalya aldı.  

Türkiye'de 2009'dan bu yana konaklama tesislerindeki yatak sayısında artış yüzde 31, İspanya'da yüzde 13, Yunanistan'da yüzde 10 ve İtalya'da yüzde 5 olarak gerçekleşti. İtalya'yı 1,8 milyon yatakla İspanya takip etti.

Öte yandan Fransa yatak arzında yaşanan yaklaşık binde 4 gerilemeye rağmen sahip olduğu 1,3 milyon yatakla 4. sırada; 760 bine yakın yatağı bulunan Yunanistan da 5. sırada yer alıyor.

Türkiye'de 14,4 milyon yatak misafir ağırlıyor

Sunduğu tatil imkanlarıyla bu 5 ülkeden daha farklı bir kategoride yer alan Almanya ve İngiltere de AB içinde en fazla yatağa sahip 10 ülke arasında bulunuyor. Bu iki ülke de yatak arzında yüzde 11 ve yüzde 26 oranında yükseliş kaydetti.

Ayrıca yine son 5 yılda AB üyesi 28 ülke ve Türkiye'de konaklama tesislerindeki yatak sayısı yüzde 12 artarak 12,8 milyondan 14,4 milyona çıktı.

En fazla turist çekenler Akdeniz ülkeleri

Aynı zamanda Birleşmiş Milletlere bağlı (BM), Dünya Turizm Örgütünün (WTO) açıkladığı verilere bakıldığında da en çok ziyaretçi alan ve en fazla turizm geliri elde eden ilk 10 ülkenin dördü de Akdeniz Bölgesi'nde bulunuyor.

En fazla turistin ziyaret ettiği Fransa'yı yine diğer Akdeniz ülkeleri İspanya, İtalya ve Türkiye izliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir