Türkiye'nin ilk tuz oteli Çankırı'da açıldı

Türkiye'nin ilk Tuz Oteli olma özelliği taşıyan tesis, toplam bin 600 metrekare kapalı alan içinde 33 odaya ve 50 yatak kapasitesine sahip

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek SEVAL

ÇANKIRI - Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından 2013 Yılı Mali Destekleri kapsamında desteklenen AKBAK Otel, 28 Kasım 2014 Cumartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Türkiye'nin ilk Tuz Oteli olma özelliği taşıyan AKBAK Otel için düzenlenen açılış törenine Çankırı Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özcan,  Kastamonu Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şehmus Günaydın, Ajans Yönetim Kurulu Üyeleri, KUZKA Genel Sekreter Vekili Av. Hilmi Ergür, AKBAK Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Akbak ile AKBAK Oteli Genel Müdürü Osman Akbak ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış töreni öncesi otelle ilgili bilgiler veren AKBAK Otel Genel Müdürü Osman Akbak, "Türkiye'nin ilk Tuz Oteli olma özelliği taşıyan tesis, toplam bin 600 metrekare kapalı alan içinde 33 odaya ve 50 yatak kapasitesine sahiptir. Ayrıca otelimizde iki adet tuz odası ile toplantı salonları da bulunmaktadır. Bütün odalarda ısıtma yöntemi ile atmosfere iyon yayan tuz panelleri ile de astım, kronik bronşit ve çeşitli psikolojik rahatsızlıklar başta olmak üzere birçok hastalığa şifa olan tuzun mucizevi ve dinlendirici özellikleri otelimizde misafirlerimize sunulmaktadır" diye konuştu. Akbak, KUZKA desteği ile Çankırı turizminin hizmetine sunulan otelin, başta sağlık turizmi olmak üzere, Ilgaz Dağı'na yakın olmasından dolayı da kış sezonunda kayak severlere de hizmet edeceğini sözlerine ekledi. 

'Ilgaz Dağı önemli bir enstürman'

Açılış törenine katılan Kastamonu Valisi ve KUZKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şehmus Günaydın, kalkınmayı düşünürken bundan sonra bölgesel düşünmek zorun olduklarını aktardı. Ilgaz Dağı gibi bir enstrüman varken bir kere daha oturup düşünülmesi gerektiğine vurgu yapan Günaydın, "Ilgaz Dağı sadece ülkemiz değil dünyanın da önemli merkezlerinden biri olabilir. Burada kayak tesislerimiz var, bunun yanına kongre merkezleri ve kapalı spor salonları yapılabilir. Hatta eskrim gibi değişik spor dalları için kamp yeri bile olabilir. Çünkü Ilgaz bu sporlar için gerekli şartları taşımaktadır. Bu özelliğinden dolayı bile aslında Ilgaz, elimizde önemli bir hazinedir. Valilerimiz, Milletvekillerimiz, Bürokratlarımız ve Kalkınma Ajansı ile hep beraber bu bölgenin gelişmesi ve kalkınması için el ele verdik, umuyoruz ki sonuçlarını da yakında alırız" dedi. 

Kastamonu ve Çankırı'yı Ilgaz birleştirecek

Ilgaz'ın bir bütün olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkatleri çeken Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kalkınma Ajansı olarak güzel şeyler yapacaklarını söyledi. Özcan, Doruk Derbent mevkiine yapılan telesiyej hattıyla Kastamonu ve Çankırı'nın birleştirileceği müjdesini vererek, hattın Ocak 2015 itibarıyla hizmete gireceğini vurguladı. KUZKA tarafından destek almaya hak kazanan Tuz Mağarası projesinin de 2014 Aralık ayı içerisinde ihalesinin yapılacağını kaydeden Özcan, 4 milyon TL'ye mal olacak Tuz Mağarasının Çankırı turizmine kazandırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir