Uçak desteği turizmcilere doping olacak

Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanı'na seferlerin artması ile her yıl 3 milyonun üzerinde gelen turistin önümüzdeki yıllarda 5 milyona yükseltilmesi hedefleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Antalya, Muğla ve İzmir havalimanlarına turist getirecek uçaklara verilen desteğin, çıkış noktası neresi olursa olsun tüm dünyadan gelecek uçaklar için uygulanacağını açıklaması, sektör temsilcilerince olumlu karşılandı.  

Muğla'daki Milas-Bodrum ve Dalaman Havalimanı'na her yıl dünyanın çeşitli ülkelerinden 3 milyonun üzerinde yabancı turist giriş yapıyor. Seferlerin artması ile bu sayının önümüzdeki yıllarda 5 milyona yükseltilmesi hedefleniyor. 

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alınan kararın çok olumlu olduğunu ve en kısa sürede uygulanması gerektiğini belirtti. 

Özbozdağ,Türkiye'nin etrafından yaşanan olaylar nedeniyle büyük bir jeopolitik risk altında bulunduğunu söyleyerek, yapılacak çalışmalarla Türkiye'nin güvenli bir bölge olduğunun anlatılmasıyla atılan adımların daha da değer kazanacağını vurguladı. 

Turistlerin barış iklimini sevdiğini, gideceği ülkede de güveni ve huzuru aradığını ifade eden Özbozdağ, "Avrupalı turistin gideceği yer yok. Türkiye onlar için hem ürün bolluğu hem de tatil için bulunmaz bir ülke. Bu nedenle bunu çok iyi değerlendirmeliyiz" dedi. 

"Karar çok olumlu" 

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasını sevinçle takip ettiklerini söyledi. 

Turizmcileri rahatlatma adına yapılan çalışmaların içinde kendilerinin de olduğunu belirten Bülbüloğlu, "Bu öneriyi biz getirmiştik hatta biz yıl boyu istemiştik. Tarifesiz uçaklar için de getirilmişti ancak biz tarifeli uçaklar için de istedik. Bunun için de çalışmalar yapılıyor. Henüz elimize ulaşmadı. Dalaman'a inen tüm uçaklar için destek istiyoruz. Alınan karar çok olumlu" dedi. 

Bülbüloğlu, kararın gelecek adına umutların artmasını sağladığını, bu gelişmenin turizmcilerin elini biraz olsun rahatlatacağını dile getirdi. Konaklama sektörüyle ilgili de talepleri bulunduğunu anlatan Bülbüloğlu, "Hükümetimizin sorunların çözümü için attığı adımlardan da çok memnunuz" diye konuştu. 

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Serdar Karcılıoğlu da Davutoğlu'nun açıkladığı turizmcilere destek paketinir arkasında olduklarını söyleyerek, "Tabii ki uçak koltuklarında yapılacak destekler de önemlidir ama esas destek otelcilere olmalı çünkü taşın altında gövdesi olan otelciler" sözlerine yer verdi. 

"Doping olacak" 

Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Genel Sekreteri Orhan Kavala, kararın turizmciler tarafından olumlu karşılandığını, bu süreçte turizm acentelerinin yapacakları pazarlama unsurundaki maliyetin düşmesiyle Muğla, Antalya ve İzmir'in tercih edebileceğini ifade etti.  

Kavala, "Dolayısıyla da bu bir doping olacak. Geçen sene bu uygulama bazı uçaklara uygulanıyordu şimdi dünya çapındaki uçaklara uygulanacağı için tabii ki çok daha etkili olacaktır. En azından Türkiye'yi düşünen tur operatörlerinin, maliyetlerine ortak olan ülkeye daha fazla müşteri getirmeyi mutlaka düşüneceklerdir" değerlendirmesinde bulundu.  

Bu konularda ilginizi çekebilir