'Bahçeşehir’de ezberleri bozmayı planlıyoruz'

Uzun yıllar altyapı ve enerji sektöründe faaliyet gösteren Polatyol, gayrimenkul sektöründe emin adımlarla ilerliyor. Eston’u satın alan firma Eston Şehir projesindeki ilk etapta inşaata ve satışlara devam ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

yavuz-karaman-003.png

Yaklaşık 1.5 yıl önce Eston Şehir projesini bünyesinde bulunduran Eston’u satın alarak gayrimenkul sektörüne iddialı bir giriş yapan Polatyol, Bahçeşehir’de yer alan projede satışlara ve inşaata hızla devam ediyor. Polatyol Yönetim Kurulu Üyesi Celaleddin Polat, satın alma işleminden sonra keyifl i bir süreç geçirdiklerini belirterek, “Altyapıda yaratıcılık ve tartışma yok. Konutta ise bir tasarım ve konsept var. Her şeyi tartışıyoruz ve öyle hayata geçiriyoruz” dedi. Polat, ilk projeleri olmasından dolayı birçok şeyi ince eleyip sık dokuduklarını ve bu sayede deneyimlediklerini vurgulayarak, “İlk süreçten itibaren işin bire bir içinde olduk. Ancak alanında uzmanlarla da çalıştık. Şu ana kadar beklentimiz dışında bir şey olmadı” diye konuştu.

Celaleddin Polat, altyapı ve mühendislik uzmanı olmalarının işin kalitesine etki ettiğinin altını çizerek, “Ortalamanın üzerinde işlerin altına imza attık. Şimdiye kadar hep kaliteli projeler hayata geçirdik. Bu Eston Şehir’de de böyle devam ediyor” dedi. Polat, sektöre büyük projeler yapmak için girdiklerini dile getirerek, şunları söyledi: 

“Eston’un markası ve bir değeri var. Bu alım bizim sektördeki hedefimizi gösteriyor. Eston bölgede 10 yıl önce bazı şeyleri değiştirmiş. Biz de yeni değerler getiriyoruz. Ezber bozan, yenilikçi projeler geliştireceğiz. İlk projemizde de bunu yapmaya çalıştık ve ortaya iyi bir eserin çıkacağını düşünüyoruz.” 

Kuzeye yatırım artıyor 

Celaleddin Polat, projenin inşa edildiği Bahçeşehir bölgesinin oldukça dinamik olduğunu anlatarak, yeni yatırımların bölgenin çehresini değiştirmeye başladığını söyledi. Özellikle bölgenin kuzeyinde yatırım hareketliliği olduğunu dile getiren Polat, şöyle devam etti: “Altyapı yatırımları tamamlanırsa burası çok daha hızlı gelişir. Havalimanı şehrin eksenini kaydıracak ve açılınca da bölge hareketlenecek. Metro ihalesi yapılacak, 2019 yılında da metronun gelmesi bekleniyor. Otoyollar ve metro bağlantıları bölgeyi çok farklı kılacak.” 

Celaleddin Polat, Eston Şehir projesinin ilk etabını oluşturan Mahallem’deki konutların önemli bir bölümünü sattıklarını vurgulayarak, “Projeyi 2017 Temmuz’da teslim edeceğiz. Kayabaşı' nda fiyatlar 5 bin TL seviyesinde. Bahçeşehir’de ise 4 bin 500 TL civarında. Bölgenin dinamikleri de devreye girince fiyatlar çok daha fazla artacaktır” dedi.

Yatırım devam edecek

Eston Şehir’in toplamda 1.6 milyon metrekarelik bir alandan oluştuğunu dile getiren Polat, önceliklerinin Mahallem etabında olduğunu, sonrasında ise yeni projeleri devreye gireceğini kaydetti. Polat, bölgede yatırım yapmayı planladıkları arazinin büyüklüğünün 1 milyon metrekare olduğunu açıklayarak, şu bilgileri verdi: “Arazide birçok parsel var. Buranın master planını yaptık. Şu anda 45 milyon dolarlık bir yatırım yapıyoruz. Bölge geliştikçe ihtiyaçlara göre yeni yatırımları hayata geçireceğiz. Şehrin içinde merkezi bir yerde ev sahibi olmak kolay değil. Bahçeşehir ise kendi dinamikleri olan bir bölge ve kendi içinde dönüşüyor. Konfor ve kaliteli bir yaşam sunuyor ve biz de projemizi bölgenin gerçekliğine göre şekillendiriyoruz.”

Bu konularda ilginizi çekebilir