'Kalitesiz hammadde ile çay yapmak mümkün değil'

ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu, "Kalitesiz hammaddeden fabrikalarımızda kaliteli çay yapmamız mümkün değil. Bunu mutlaka hep beraber sağlamak zorundayız" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

RİZE - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, kalitesiz hammaddeden fabrikalarında kaliteli çay yapmalarının mümkün olmadığını bildirdi. ÇAYKUR'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sütlüoğlu, beraberindeki genel müdür yardımcıları Turgay Turna, Süleyman Pınarbaş ve kurumun İşletme Üretim Daire Başkanı Sadullah Afacan ile Hopa, Arhavi, Kemalpaşa, Fındıklı, Ardeşen, Işıklı, Pazar ve Kirazlık'taki çay fabrikalarını ziyaret etti.

Sütlüoğlu, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, çay fabrikalarını gezmeye ve incelemeye devam edeceklerini belirterek, "Fabrikalarımızı denetliyoruz. Hammaddenin kaliteli olup olmadığı bizim için çok önemli. Öncelikli olarak ona bakıyoruz ve tabi ki diğer hususlara da imalatla ilgili diğer konuları da inceliyoruz. Buna göre raporlarımızı arkadaşlarımızla beraber tutuyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaliteli üretim için kaliteli çay olması gerektiğine işaret eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

"ÇAYKUR çalışanlarımız ve üreticilerimiz bilinçli olmalı. Kalite, olmazsa olmazımızdır. Kalite de ancak hammaddenin kaliteli olması ile mümkündür. Bunu ÇAYKUR çalışanlarının da üreticinin de idrak etmesi gerekiyor. Kalitesiz ham maddeden fabrikalarımızda kaliteli çay yapmamız mümkün değil. Bunu mutlaka hep beraber sağlamak zorundayız."

Bu konularda ilginizi çekebilir