'Türkiye'de e-ticaret gelişim evresinde'

n11.com CEO'su Nak Kyun Chong, Türkiye'ye geldi. Chong, "Hem ekonomiyi hem de pazarı büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de e-ticaret, henüz gelişim evresinde, fakat çok hızlı ve emin adımlarla bu süreçten geçen bir sektör" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANTALYA - E-ticaret sektörü firmalarından n11.com Yönetim Kurulu üyesi ve Üst Yöneticisi (CEO) Nak Kyun Chong, "Hem ekonomiyi hem de pazarı büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de e-ticaret, henüz gelişim evresinde, fakat çok hızlı ve emin adımlarla bu süreçten geçen bir sektör" dedi. 

n11.com tarafından KOBİ'lerin ticaret hacmini büyütmek amacıyla Türkiye genelinde başlatılan "n11.com Anadolu'ya Uğur Getiriyor" konulu seminerin ilki bugün Antalya'da yapılacak. 

n11.com Yönetim Kurulu Üyesi ve Üst Yöneticisi Nak Kyun Chong, The Marmara Otel'deki seminer öncesinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, henüz yeni bir platform olmalarına rağmen kısa sürede yüksek trafikli internet sitelerinin arasında girdiklerini bildirdi. 

İşletmeden tüketiciye satış anlayışıyla hareket eden ve tüketici haklarına saygılı bir platform olduklarını belirten Nak, "Hem ekonomiyi hem de pazarı büyütmeyi hedefliyoruz. Türkiye'de e-ticaret, henüz gelişim evresinde, fakat çok hızlı ve emin adımlarla bu süreçten geçen bir sektör" dedi. 

Şirketin faaliyetleri hakkında bilgi veren Nak, şöyle konuştu: 

"Açılışımızdan bu yana geçen bir buçuk yılda, KOBİ'lere e-ticaret kanalıyla avantajlar sunarak, hızlı ve istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdik. İnternet satışında fiziki mağazaların kira, aidat, depo gibi maliyetleri ortadan kalkıyor. Satıcı stok bulundurmak zorunda kalmıyor. Daha az istihdam sağlıyor ve toplamda işletme giderleri düşüyor. E-ticaret kanalının sahip olduğu bu avantajları n11.com'un sahip olduğu iş modeli ve güçlü altyapısı ile birleştirerek, KOBİ'lerle Türkiye e-ticaretini büyütmeye devam edeceğiz." 

Müşterilerin yüzde 72'si erkek 

Basın toplantısında konuşan şirketin satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal da e-ticaretin KOBİ'lerin büyümesindeki öneminden bahsetti. 

Platformda yer alan satıcıların başarı hikayelerini paylaşan Özdal, "Horizon adlı satıcımız yaklaşık 10 yıldır Ankara'da mahalle arasında kendi üretimini yapıyor. E-ticaret sayesinde av sektöründe Türkiye çapında oldukça iyi bilinen bir konuma sahip oldu" dedi. 

Özdal, n11.com'da müşterilerin yüzde 72'sinin erkek, yüzde 28'inin kadın olduğunu fakat yapılan yeni çalışmada kadın müşteri sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.