'Türkiye'de sigortacılık bilinci yeni oturuyor'

Güneş Sigorta Genel Müdürü Çetin, sigortacılık bilincinin Türkiye'de yeni yeni oturmaya başlandığını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KOCAELİ - Güneş Sigorta Genel Müdürü Serhat Süreyya Çetin, "Türkiye, dünya ekonomisinde 17, sigortacılıkta 36'ncı sırada. Bu rakam bize, sigortacılığın Türkiye'de oturmadığını fakat yükselen bu bilincin yavaş yavaş düzeleceğini gösteriyor" dedi. 

Güneş Sigorta ve Kocaeli Ticaret Odası işbirliğiyle düzenlenen "İşinizi Riske Atmayın" konulu toplantıya katılan Çetin, yaptığı açıklamada, ülkenin her geçen gün geliştiğini, buna paralel toplumun refah düzeyinin arttığını söyledi. 

"Bu, aynı zamanda kaybetmenin de artması anlamına geliyor" diyen Çetin, "Biz de sigortacılığın bilinç olarak yerleşmesi için çalışıyoruz çünkü hepimizin riski var ve bu riski bertaraf etmenin yolu sigortalatmaktadır" ifadesini kullandı. 

Çetin, işlerinin öncelikle riski azaltmak, sonrasında ölçerek bedeli karşılığında transfer edilmesini sağlamak olduğuna dikkati çeken Çetin, risk analizinin ardından tavsiyelerine uyan herkesi sigortaladıklarını aktardı. 

Çetin, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Türkiye, dünya ekonomisinde 17, sigortacılıkta 36'ncı sırada. Bu rakam bize, sigortacılığın Türkiye'de oturmadığını fakat aynı zamanda yükselen bilincin yavaş yavaş düzeleceğini gösteriyor. Avrupa Birliği uyum yasaları, sigortacılığı ve buna ilişkin alanları da düzenliyor ve daha önce hiç aklımıza gelmeyen 3'üncü kişilere karşı verebileceğimiz zararlarda, mahkemeler de bizim için korkunç faturalara dönebiliyor. Bu konuların hepsine ilişkin sigortacılıkta çözümler var. Birbirimize, komşumuza verebileceğimiz zararlar var. Bunların hepsi dönüp dolaşıp, karşımıza çıkıyor. Bunların hepsine ilişkin çözüm önerilerimiz var." 

Türkiye'nin 10 bölgesinde bin 600 acentesi, bireysel ve kurumsal sigorta çözümleriyle, müşterilerine sigorta konusunda bütün ihtiyaçlarını karşılamayı taahhüt ettiklerini kaydeden Çetin, "Çok köklü bir kuruluşuz. Şirketimizi modernize ederek bundan sonra da ayakta kalmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Güneş Sigorta çalışanları olarak, bütün vatandaşlarımızı bizimle çalışma farklılığını yaşamaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir