10. yılını kutlayan Pizza Bulls, 100 şube hedefliyor

Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olan Pizza Bulls, bu yılın sonunda 100 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İSTANBUL - ABD’de üniversite okurken pizzacıda çalışan ve pizzacılık işini öğrenen Cavit Kırbey’in 2006’da İstanbul’da kurduğu Pizza Bulls, 42 şubeyle 40 milyon lira ciroya ulaştı. Yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olduklarını söyleyen Pizza Bulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, bu yılın sonunda 100 şubeye ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

İşe 40 bin dolar sermaye ile başladıklarını anlatan Kırbeyi, "Şu anda 40 milyon lira yıllık ciromuz var. Şubelerimizden 37 tanesi bayi 5 tanesi kendi şubemiz. Bayilerimizin çoğu motorculuktan, mutfakçılıktan geliyor. Onlarla büyüyeceğiz. Mevcut franchiselarımız ikinci ve üçüncüleri açmak istiyor. Buraya kadar gelmek zordu, bundan sonrası kolay" diye konuştu. Şu anda sistemde 600 kişiye istihdam sağladıklarını ve yeni yatırımlarla bin 400 kişiye çıkacaklarını söyleyen Kırbeyi, üretim tesislerinin sayısını artıracaklarını söyledi. Kırbeyi, "Şubelerimize lojistiği biz sağlıyoruz. Bu nedenle dükkân yatırımı haricinde üretim tesisi yatırımı da yapacağız. Şu anda Ümraniye-Şerifali’de 4 bin metrekare kapalı alanı olan bir üretim tesisimiz var. Orası bizi 80 şubeye kadar götürür. Bundan sonrası için Ankara’da bir üretim tesisi kuracağız. Ege Bölgesi için de İzmir’de bir üretim tesisi düşünüyoruz. Buralar bölge üretim tesisleri ve bölge ofisleri olacak" diye konuştu.

Günde 10 bin pizza satıyor

Türkiye’de insanların pizzaya alıştığını anlatan Kırbeyi, "Bizde börek, lahmacun, pide kültürü var. Pizza pidemizin farklı bir versiyonu. Günde 10 bin pizza satıyoruz" dedi.

NBA ligi gibi menü yaptı

Pizza Bulls CEO’su Cavit Can Kırbeyi, “Yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’de insanların yüzde 60’ı hayatlarında hiç pizza yemedi. Bu da ciddi bir potansiyel olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Mönüleri hakkında bilgi de veren Kırbeyi, “Menümüzde NBA’deki basket takımlarının isimlerini kullandık. Çünkü ABD’de yaşarken NBA liginin çok severdim. Pizza markamı kurarken oradan esinlendim. Mönümüzdeki pizzalarımızın formüllerini de NBA liginden esinlenerek geliştirdik. Pizza Chicago, Pizza New York gibi. Pizza Orlando balıklı karidesli, Pizza Miami acılı. Anadolu’dan da esinlendik. Küp sucuklu pizza, kavurmalı pizza yaptık” dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir