100 milyonluk yatırım meyvesini verdi

Geçen yıl Kastamonu'da 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilen Ferko Ilgaz Otel, misafirlerini ağırlamaya başladı. Kayak turizmine ağırlık veren tesis ilk sezonunda yüzde 98 doluluğa ulaştı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

UĞURCAN GÖKÇEN

İSTANBUL - Ferko İnşaat, 16 yıl önce ‘devre tatil’ kısmıyla yatırıma başladığı Ilgaz Dağı’nda, otel yatırımının da meyvelerini toplamaya başladı. Ağırlıklı olarak kayak turizmine hizmet vermek üzere geçtiğimiz yıl açılan Ferko Ilgaz Otel, yüzde 98 doluluk oranına ulaştı. Ferko İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, “Otel, altyapı ve yollar için 100 milyon lira harcadık” dedi. Otel için beklenenden daha iyi geri dönüşler aldıklarını ifade eden Gökçe Meriçten, bunda Kastamonu Havalimanı’nın ve Ilgaz Tüneli’nin açılmasının da etkili olduğunu belirtti.

Otelin devre tatil kısmıyla birlikte toplamda 750 kişiye aynı anda hizmet verebilecek kapasitede olduğu bilgisini veren Gökçe Meriçten, diğer taraftan tesiste yatırımların devam ettiğini söyledi. Hali hazırda tesis içerisinde bir kayak pisti bulunduğunu aktaran Meriçten, tesis dışında ortak bir diğer pistte de misafirlerine hizmet verdiklerini ve 6 kilometrelik yeni pistin açılması için de çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Spor ve sağlık turizmine yönelecek

Spor kulüpleriyle görüşmelerin sürdüğünü, onları ağırlayabilmek için saha yatırımı yapacaklarını belirten Meriçten, farklı alanlardaki planlamalarıyla ilgili şunları söyledi: “Yabancı turist için farklı alanlara da yönelebiliriz. Yurt dışında da önemli bir potansiyel var. Türkiye’deki güvenlik sorunu bölgeyi daha az etkiliyor. İlerleyen süreçte sağlık yatırımını da düşünebiliriz. Ayrıca tesis mart-nisan aylarında kongre turizmine de açılacak.”

1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak

Turizm ve gayrimenkul sektörünün zor bir süreçte olduğunu dile getiren ve önümüzdeki bir iki yılın sancılı geçeceğini öngören Meriçten, buna rağmen bu yıl yapmayı planladıkları yatırımlardan vazgeçmediklerini açıkladı. Meriçten, bu yıl İstanbul’da 4 önemli konut projesine imza atacaklarını ve yatırım bedelinin 1 milyar doları geçeceğini söyledi. Yatırım planları ile ilgili detayları paylaşan Meriçten, 3’ü Göktürk, 1’i Levent’te olmak üzere 3 markalı inşaat projesinin hayata geçirileceğini bildirdi. Planlanan tüm projelerde uluslararası firmaların da yer alacağını söyleyen Meriçten, “2’si sırf konut, 1’i ticari blok + konut, biri de konut altı ofis şeklinde olacak” şeklinde konuştu.