1,45 milyar dolar ödemekten şimdilik kurtuldu

İngiliz Yüksek Mahkemesi, temyiz incelemesi sonuçlanana kadar Çukurova'nın mahkemeye 1,45 milyar dolar ödemesine gerek olmadığına karar verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME




İSTANBUL - Çukurova Grubu, Turkcell'deki dolaylı hissesine ilişkin olarak Çukurova ve Rus Alfa Grubu arasında devam eden ihtilafla ilgili olarak, İngiliz Yüksek Mahkemesi'nin temyiz incelemesi sonuçlanana kadar, Çukurova'nın 1.45 milyar dolar tutarındaki meblağı mahkemeye ödemesine gerek olmadığına karar verdiğini bildirdi.

Çukurova Grubu'ndan konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle: "Grubumuzun Turkcell'deki dolaylı hissesine ilişkin olarak Çukurova ve Rus Alfa Grubu arasında devam eden ihtilafa dair aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür. Londra'da yer alan Privy Council adlı yüksek mahkeme 23 Mayıs 2012 tarihinde verdiği karar ile yine Privy Council nezdinde devam eden hisselerin mülkiyetine ilişkin temyiz incelemesi sonuçlanana kadar, Çukurova'nın 1,45 milyar Amerikan Doları tutarındaki meblağı mahkemeye ödemesine gerek olmadığına karar vermiştir. 2011 yılı sonunda Britanya Virjin Adaları mahkemesi bu tutarın Çukurova tarafından mahkemeye ödenmesi yönünde karar vermiş, ancak ilgili temyiz mercii Privy Council, 2012'nin Şubat ayında bu kararı  bozmuştu. Alfa'nın bozma kararına itiraz etmesi sonucunda Privy Council 23 Mayıs 2012 tarihli kararı ile bu konuyu nihai olarak çözüme kavuşturmuştur. Privy Council söz konusu karar ile Alfa'nın kendisine yönelik ihtiyati tedbirin kaldırılması yönündeki talebini de reddetmiştir.

Çukurova ve Alfa arasında hisselerin mülkiyetine ilişkin ana ihtilaf, Privy Council nezdinde temyiz incelemesi aşamasında görülmeye devam etmekte olup, ihtilafın anılan mahkemenin kararıyla nihai olarak çözülmesi beklenmektedir."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir