1855 konutlu proje

YDA’nın 800 milyon TL’lik yatırımla 133 bin metrekarealan üzerinde gerçekleştirdiği Park Avenue projesininAnkara’nın yeni cazibe merkezi olması bekleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - (DÜNYA) İnşattan havacılığa, sğlıktan gıdaya pekçok alanda faliyet gösteren YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Arslan, 133 bin metrekarelik alanda inşa edilen toplam bin 855 konutluk Park Avenue projeleri için 800 milyon TL’lik yatırım yaptıklarını söyledi. Arslan, projelerinin Ankara’nın yeni cazibe merkezi olacağını söyledi. 

YDA Group, Ankara’da yapımını sürdürdükleri bin 855 konutluk ‘Park Avenue’ projelerini basına tanıttı. Projeyle ilgili bilgi veren Arslan, bugüne kadar Türkiye’de ve yurtdışında birçok proje gerçekleştirdiklerini ifade ederek bu projelerin arasında ulaşım ve altyapı projeleri, ticaret merkezleri, alışveriş merkezleri ve 15 bini aşan konut projelerinin bulunduğunu dile getirdi. Arslan, bu zamana kadar 25 milyon metrekarenin üzerinde bina inşaatı yaptıklarını kaydetti. 

Her konut sahibinin adına 1 ağaç dikilecek 

Bu projede 1 yılı aşkın süren teknik çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Arslan, projenin üzerinde titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Park Avenue ile sektörde çıtayı üst seviyelere çıkardıklarını vurgulayan Arslan, bundan sonraki projelerde bu çıtayı daha da üst seviyelere çıkarmayı hedefl ediklerini bildirdi. Arslan, “Ankara’da konut sektöründe birtakım ilkleri yaşatmak istedik. Sloganımızda da söylediğimiz gibi; “Zor beğenenlerin çok beğenecekleri bir proje” yapmak istedik” dedi. Arslan, projenin tüm aşamalarının ODTÜ tarafından tescil edildiğini belirtti. 

İnsanı ve aile yaşantısını odak noktası alan projelerinde, çocukların oyun oynayabilecekleri ve toprağa basabilecekleri birçok imkan sağladıklarını vurgulayan Arslan, bisiklet parkuru, buz pateni pisti ve macera parkurları dizayn ettiklerini ifade etti. Bunların yanı sıra, projede hobi ve kişisel gelişim merkezleri, alışveriş merkezleri ve spor merkezlerinin yer aldığını kaydeden Arslan, “7 bin 500 metrekarelik spor merkezimiz karma ve sadece bayanlara özel olarak 2 ayrı tipte yapılacak” dedi. Arslan, projenin havaalanı, Eskişehir yolu ve Konya yolu ve Ankapark gibi pek çok yere oldukça yakın mesafede bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, “Her konut sahibinin adını taşıyan bir ağacı olacak. Bununla çocuklara doğa sevgisini aşılamak istedik” dedi. 

Anadolu Bulvarı’nın son dönemde oldukça hızlı değer kazandığına dikkat çeken Arslan, “Projenin bulvara bakan kısmında giyimden temel ihtiyaçlara kadar farklı çeşitlikteki cadde mağazaları, marka cafe ve restoranları ile Ankara’nın yeni cazibe merkezi olması konusunda iddialıyız” dedi. 

Satış ofislerine yeni bir konsept getirdiklerini dile getiren Arslan, “Projemizi incelemek isteyenler sadece maket üzerinden değil, satış ofisimizde bulunan sinema salonunda sitenin bitmiş halini 3 boyutlu simülasyon olarak izleyebilecekler” dedi. Bunun yanı sıra Arslan, ilan ve kataloglarda yer alan QR kodları ile projenin resimlerinin ve Çetin Tekindor’un yer aldığı reklam filminin izlenebileceğini belirtti. 

3+1 daireler 340 bin TL'den satışa sunuldu 

133 bin metrekarelik alanda inşa edilen; 909 adedi 3+1; 946 adedi ise 4+1 olmak üzere toplam bin 855 konutluk projenin 800 milyon TL’lik bir yatırım ile gerçekleştiğini belirten Arslan, “3+1 daireler 340 bin TL’den başlıyor. Bu dairelerimiz net 134 metrekare. 4+1 dairelerimiz ise 410 bin TL’den başlıyor. Bu dairelerimiz ise net 152 metrekare. 4+1 dairelerimize 2 adet kapalı otopark, 

3+1 dairelerimize ise 1 adet standart otopark yeri veriyoruz. Projemiz bir kentsel dönüşüm projesi statüsünde başladı. Şu anda bu projede, diğer projelerden farklı olarak yüzde 1 KDV avantajı var” dedi. Arslan, projenin birinci etabının Temmuz 2016’da; ikinci etabının ise Temmuz 2017’de teslim edileceğini söyledi. 6 aydır 600’e yakın ön talep geldiğini dile getiren Hüseyin Arslan, satış ofisini kuralı 1 ay olduğunu; bu süre zarfında 300 talebe dönebildiklerini söyledi. Arslan, talebin önümüzdeki günlerde daha da artacağını düşündüğünü bildirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir