20 milyon lira yatırımla öğrenci yurdu kurdu

Avrupa İnşaat, özel öğrenci yurdu yatırımlarındaki fırsatıgördü. Sektöre hızlı girdi. 20 milyon lira yatırımla içinde VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu hatta kapalı otoparkı olan özel öğrenci yurdu, Konforist’i kurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İSTANBUL - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) verilerine göre İstanbul’da 40’ın üzerinde üniversite var ve bu sayı her geçen gün artıyor. İstanbul’da okuyan ve okumak isteyen öğrencilerin sayısı da durmadan yükseliyor. Hal böyle olunca özel öğrenci yurtları için çok büyük bir potansiyel oluşuyor. Devlet teşvikleri de özel yurt yatırımlarına olan ilgiyi artırıyor. Türkiye’de şu anda Yurt-Kur’a bağlı 4 bin 589 özel yurt var. Sadece İstanbul’da ise 377 özel yurt bulunuyor. Yine İstanbul’da özel yurtların 39 bin öğrenci kapasitesi bulunurken öğrencilerin 22 bin 869’u bu özel yurtları tercih ediyor. “Türkiye’de yurt yatırımcılığı henüz gelişmiş değil ancak üniversitelerin sayısının artmasıyla sektörün önü açılıyor” şeklinde konuşan Avrupa İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ediz Giray, “Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde yurt işletmeciliği üniversitede okutulan bir dal. Türkiye henüz yolun başında, gidilecek yol var” dedi. 

5 yeni yurt daha 
“Öğrencilerin tercihleri kaliteli hizmet veren yurtların varlığı ile ev tutmaktansa yurtta kalmaya yöneliyor ve yurtta kalma oranı artıyor” şeklinde konuşan Ediz Giray, Avrupa İnşaat olarak yaklaşık 20 milyon liralık yatırımla kurdukları ‘Konforist’ hakkında bilgi verdi. Giray, “Konforist ilk yurt projemiz. Binamız Bilgi Üniversitesi Santral Kampüsü karşısında yer alıyor. Konforist’i yaklaşık 20 milyon liralık bir yatırımla hayata geçirdik. Toplam 6 bin m2’lik bir alan üzerine kurulan ve 237 kişilik kapasitesi ile tek kişilik, iki kişilik, üç ve dört kişilik odalarla hizmet verecek olan Konforist, 125 odaya sahip” diye konuştu. Yeni yurt projelerine devam edeceklerini ve 2020 yılına kadar 5 öğrenci yurdu projesi daha gerçekleştirmeyi hedefl ediklerini, kısa vadede ikinci yurdu da aynı bölgede hayata geçireceklerini anlatan Giray, diğer yurtların ise Tuzla, Maltepe, Göztepe, Alibeyköy gibi bölgelerde inşa edeceklerini söyledi.

Cep sineması, otoparkı var
Konforist Edu Suites’de (yukarıda) tüm hizmet ve imkanları akıllı kart hizmeti üzerinden vereceklerini belirten Ediz Giray, “Öğrenciler, yurdun giriş ve çıkış kapılarından, restauran ve kantindeki alışverişlerine kadar tüm hizmetleri tek bir akıllı kart üzerinden yapabilecekler. Aynı zamanda oda anahtarı da olan kartlar sayesinde odalar sadece öğrencilerin girebileceği bir mekan olacak. Kart sayesinde yurt içinde para kullanılmayacak” dedi. Konforist'te VIP ve engelli odası, kapalı yüzme havuzu ve otoparkı bile var. Bunun yanı sıra hamam, jakuzi, fitness, kuaför, market, restaurant, teras kafe, bilgisayar odası, etüd salonu hatta cep sineması da Konforist’te bulunuyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir