4. kez 'en iyi' seçildi

Yapı Kredi Portföy "Türkiye'nin en iyi portföy yönetim şirketi" seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Yapı Kredi Portföy, Global Banking and Finance Review tarafından "Türkiye'nin en iyi portföy yönetim şirketi" seçildi. Bu Yapı Kredi Portföy'ün 4. uluslararası başarısı oldu.

Yapı Kredi açıklamasına göre, Yapı Kredi Portföy, dünyanın önde gelen prestijli ve bağımsız yayın kuruluşlarından Global Banking and Finance Review tarafından "Türkiye'nin En İyi Portföy Yönetim Şirketi" seçildi. Geçen aylarda da finans dünyasının yayın kuruluşları EMEA Finance Magazine, World Finance Magazine ve International Finance Magazine tarafından aynı ödüle layık görülen Yapı Kredi Portföy'ün başarısı, böylelikle 4. kez uluslararası bir kuruluş tarafından  onaylanmış oldu. 

Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Alpay:
"Türkiye'de bir ilke daha imza attık"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Portföy Genel Müdürü Emir Alpay, aldıkları bu ödülle "Türkiye'nin En İyi Portföy Yöneticisi" ödüllerine dördüncüsünü eklemekten gurur duyduklarını belirtti. 

Uluslararası bağımsız kuruluşların yatırımcılarının memnuniyetini sağlamak adına gerçekleştirdikleri çalışmaları ödüllendirmesinin motivasyonlarını ve bu yolda inançlarını sağlamlaştırdığını dile getiren Alpay, yakın dönemde Fitch Ratings tarafından yöneticisi oldukları dört yatırım fonu ve üç emeklilik fonuna verilen yüksek fon kalitesi notuyla Türkiye'de bir ilke daha imza attıklarını hatırlattı. 

Alpay, uluslararası arenada prestij sahibi farklı bağımsız kuruluşlarının ortak paydada buluşarak kendilerini bu ödüle layık görmesinin, uluslararası standartlar yolunda attıkları adımların doğruluğunu teyit ettiğini vurguladı. 

Açıklamada verilen bilgilere göre, uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından derecelendirilen ilk ve tek Türk portföy yönetim şirketi unvanına sahip Yapı Kredi Portföy, yatırım performansı, pazar payı, yönetilen portföy büyüklüğü, sektöründeki lider konumu, risk yönetimi ve yatırım süreçlerindeki başarısı gibi çeşitli kriterlere göre değerlendirilerek Global Banking and Finance Review tarafından ödüle layık görüldü. 

Yapı Kredi Portföy'e Fitch Ratings tarafından verilen ve global standartlardaki en yüksek derece olan Highest Standards notu bu yıl bir kez daha Fitch Ratings tarafından teyit edilmişti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir