450 yıllık Kervan Saray’ı otel olarak inşa edecek

Başakşehir’de 650 konutluk proje yapan Irmak Grup, Küçükçekmece Gölü yanında bulunan tarihi Kervan Saray’ı yeniden inşa edecek. Saray yapıldıktan sonra iş oteli olarak kullanılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

emlakasdadadad.jpg

Irmak Grup, turizm alanı ilan edilen Küçükçekmece Gölü kenarında bulunan Mimar Sinan’a ait 450 yıllık Kervan Saray’ı orijinal haliyle yeniden inşa edecek. Mimar Sinan Köprüsü’nün bulunduğu alanda harabe olmuş vaziyette olan Kervan Saray'ı orijinal haliyle yapmak için ruhsat aldıklarını anlatan Irmak Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Akgül, “Göle sıfır konumda ve 80 metre göl cepheli oteli yaparken orijinal projeyi hayata geçireceğiz. 44 odalı iş oteli olacak projeye 2016 yılında başlayacağız. Proje Mimar Sinan Köprüsü ile bir bütünlük arz edecek. Kervansaray için taşları ve ahşabı farklı bölgelerden getireceğiz. Anıtlar Kurulu kurallarına uygun olarak malzeme kullanacağız” dedi. Turizm alanı ilan edilen Küçükçekmece’ye hızlı tren ve metro geleceği için bölgede istimlaklar başladığını belirten Akgül, bölgedeki çarpık yapılaşmanın ortadan kaldırılacağını söyledi. 

'Büyük daireyi az yaptığımıza pişman olduk' 

Irmak Grup, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes Yapı ortaklığında Başakşehir’de inşa edilen Vadişehir projesinde büyük daire pişmanlığı yaşanıyor. 50 bin metrekare alan üzerinde yükselen içinde 650 konut ve 60 ticari birimin yer aldığı 550 milyon liralık Vadişehir projesinde büyüklükleri 136 ile 216 metrekare arasında değişen 2+1, 3+1 ve 4+1 konutlar bulunuyor. Projenin Osmanlı Konakları etabında bulunan tüm büyük dairelerin satışı tamamlandı. Projede yüzde 50 ortaklık hakkına sahip olan Yüksel Akgül, projenin özellikle 5 katlı olarak tasarlanan Osmanlı Konakları etabında yer alan 4+1’lerin tamamının satıldığını söyledi. “Metrekare fiyatları yüksek diye tereddüt ettiğimiz 4+1’lere çok fazla ilgi oldu. Keşke daha fazla büyük daire yapsaydık” diyen Akgül, “Özellikle daha konforlu yer arayışında olanlar ile çocuğu büyüyen ailelerin büyük daireleri tercih ettiğini gördük. 28 Mart’ta satışa çıktık. Kısa sürede ilk etap yer alan 288 dairenin yüzde 24’ünü oluşturan 4+1’lerin tamamı satıldı” dedi. O gün metre karesini 3 bin 200 ile 4 bin 200 TL’den satışa çıkardıklarını aktaran Akgül, şu anda ise metre kare fiyatlarının 4 bin 400 TL bandına geldiğini kaydetti. Akgül proje bitiminde ise bu rakamın 6 bin TL’ler seviyesine çıkmasını beklediklerini söyledi. 

Mahalle ve aile konseptini bir araya getirdi 

Projede mahalle ve aile konseptine önem verdiklerini söyleyen Akgül, aile konsepti için 1+1 daireleri projeyi koymadıklarını projedeki 2+1’lerin ise 3+1 konforunda geniş bir şekilde tasarlandığını kaydederek, “Halen yüksek bloklardaki 4+1 dairelerimizin satışı devam ediyor. İlk etapta satış oranlarımız yüzde 60-70 seviyesine geldi” bilgisini verdi. Yüksel Akgül, 4 etaplı projenin son etabının satışına kasım da başlayacaklarını 2017 yılının ortasında ise teslimlere başlayacağını belirtti. 

'Kendim yaşayacakmışım gibi hazırlıyorum'

Irmak Grubu’nun kuyum işinden gelmesi nedeniyle titiz olmayı bir yaşam biçimi haline dönüştürdüklerini anlatan Yüksel Akgül, “Projelerimizi kendim yaşayacakmışım gibi hazırlıyoruz. İstanbul’un en büyük Başakşehir’de 650 konutluk proje yapan Irmak Grup, Küçükçekmece Gölü yanında bulunan tarihi Kervan Saray’ı yeniden inşa edecek. Saray yapıldıktan sonra iş oteli olarak kullanılacak. sorunu olan yeşil ve ulaşım konusunda yeşile çözüm bulmak için projede yoğunluk azaltarak yeşil alan oranını yüzde 75’-80’lere çıkarıyoruz. Aldığımız eleştiriler bu konuda doğru noktada olduğumuzu gösteriyor” dedi. "Vadişehir’de 4 etap yan yana olmasına rağmen birleştirmiyoruz" diyen Akgül, "Daha insani bir ilişki ve mahalle kültürü olsun diye küçük etapları etapları ayrı parselde inşa ediyoruz. Yani maliyete katlanarak bu kadar az konutta bile her etabın havuzu, gezi ve spor alanları farklı olarak yapıldı. Komşuluk ilişkileri zenginleşsin diye hayalimizdekini yaptık” dedi. 

Dev yatırımlarla lokasyonu giderek önem kazanıyor

Devletin bölgeye 3. Havalimanı, Kanal İstanbul gibi büyük yatırımlar yaptığını anlatan Akgül, devamında Avrupa’nın en büyük şehir parkı ve vadi projesinin de bölgede yapıldığını söyledi. Bu dev yatırımların bölgenin önemini daha da artırdığını aktaran Akgül, “Bu yatırımların bağlantı yolları Vadişehir projesinin önünden geçiyor. E-6’ya yakın olan projemize bu yıl da havaray da dahil oldu. Ayrıca 3 yıldır çalışan metroya 300 metre mesafedeyiz” dedi.

Yeni projeler yolda

Firma olarak butik projeler yapmaya devam edeceklerini açıklayan Yüksel Akgül, “Seyrantepe’de Irmak Sadabat adıyla yaptığımız proje bitmek üzere. Bu yıl sonunda teslim edilecek. Zeytinburnu’nda 200 konutluk bir rezidans projesi yapacağız. 2016 sonunda ise satışa çıkmayı planlıyoruz. Ayrıca Kağıthane’de bulunan yerimizde 280 daireli rezidans projesini de 2016 ortalarında hayata geçirmek istiyoruz” diye konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir