5 yıldır sektör liderliğini kaptırmıyor

Türk Traktör, 2011'de 1.8 milyar lira ciro yaparak, 277 milyon lira kar yazdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KONYA - Traktör sektörünün en eski firması olan ve 5 kıtada 90 ülkeye traktör ihraç eden Türk Traktör, 2011 yılını da zirvede tamamlayıp, son 5 yılın açık ara sektör lideri oldu.
 
Türk Traktör Genel Müdür Yardımcısı İrfan Özdemir, yaptığı açıklamada, 1954 yılında kurulan Türk Traktör'ün sektörün en eski firması olduğunu belirtti.
 
Modern tarımı yönlendiren şirket vizyonuyla Türk ve dünya çiftçisine faydalı olmak için çalıştıklarını ifade eden Özdemir, 48 beygirden 500 beygire kadar traktör ürettiklerini bildirdi.
 
2011 yılının tarım adına çok bereketli geçtiğini anlatan Özdemir, mevsim normallerinin üzerindeki yağış ile iyi bir rekolte yakalandığını, ürün fiyatlarının çok iyi gittiğini dile getirdi.
 
Özdemir, tarımda verimin artmasının traktör ve ekipman talebi olarak kendilerine yansıdığını vurgulayarak, "Traktör pazarı yaklaşık yüzde 62 büyüdü. Biz de bu büyümeden nasibimiz aldık. Geçen yıl toplam 40 bin traktör ürettik. Bunun 9 bin 600 adedini ihraç etik. Yaklaşık 1.8 milyar lira ciro yaptık ve 277 milyon lira kar rakamı yarattık. 2011'in en önemli sonucu ise traktör, biçerdöver ve pamuk toplama pazarında lider olduk. Bunu çok önemsiyorum. Biz son 5 yıldır sektörde açık ara lideriz. Bu çiftçilerin bize gösterdiği teveccühü ortaya koyuyor. Buna layık olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
 
2012'den beklentiler yüksek
Özdemir, 2012 yılının da tarımsal açıdan verimli olmasını beklediklerini, kış yağışlarına baktıklarında son 30 yılın en yüksek kar yağışının gerçekleştiğini aktardı.
Bahar yağışlarının da iyi gitmesiyle geçen yıl yakalan 21.8 milyon ton buğday rekoltesinin 2012'de daha da yukarılara taşınacağını vurgulayan Özdemir, şunları kaydetti:
"Bu yıl 40 bin traktör ürettik. 2012'de hedefimiz bu rakamın daha da üzerine çıkmak. Açıkçası sektörün bir takım belirsizlikleri var. Sektör haya, su ve toprağa bağlı. Hedefimiz geçen yılki cironun üzerine çıkmak. Halka açık bir şirketiz ve bu yüzden bağlayıcı rakamlar veremiyoruz. Ancak şunu belirtmek lazım. Başta Amerika ve Kanada olmak üzere 5 kıtada 90 ülkeye ihracat yapan bir şirketin hedefleri her zaman büyüktür" dedi.
 
(AA)
Bu konularda ilginizi çekebilir