800 milyon dolarlık lüks alıcıları İstanbul’a gelecek

İstanbul ofisini açan The Luxury Network, 800 milyon dolar ticari hacme sahip alıcıları İstanbul’a getirecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

SELENAY YAĞCI

Dünya çapında Kuzey Amerika’dan Avrupa’ya, Asya’dan Avustralya’ya kadar 29 temsilciliği bulunan The Luxury Network, İstanbul ofisini açtı.

Londra merkezli uluslararası pazarlama ve lobi şirketi olan The Luxury Network’ün üyeleri arasında Ferrari, Bvlgari, Porsche, Roberto Cavalli gibi dünyanın en büyük lüks markaları bulunuyor. The Luxury Network, 800 milyon dolar ticari hacme sahip alıcıları İstanbul’a getirecek.

Lüks markalar arasında ortaklıklar ve işbirlikleri oluşturan The Luxury Network, markaları ve ülkeleri birbirine bağlayarak yeni ticari ve kültürel köprüler kuruyor. The Luxury Network, Türkiye ofisinin açılmasının ardından İstanbul’da da ‘Uluslararası Lüks Konferansı’ gerçekleştirecek. Etkinlik, 17-18 Nisan 2019’da ‘Lüksün Yeni Rotası: İpekyolu ve Bölgesel İşbirlikleri’ temasıyla 200 alıcıya ev sahipliği yapacak. İngiltere, Rusya, Azerbaycan, Dubai, Katar, Lübnan ve Kuveyt’ten Moda ve perakende yatırımcıları, mücevher alıcıları, sanat dünyasından isimler ve medya dünyasının önemli alım heyetleri Beykoz Film Platosu’nda gerçekleşecek etkinlikle bir araya gelecek.

Ocak ayında üye alımına başlayacak

Türkiye’nin 20 trilyon dolarlık ekonomiye sadece 4 saatlik uçuş mesafesi yakınlığında olduğunu belirten The Luxury Network Türkiye CEO’su Erdem Akcıl, bu sayede lüksün anavatanı Avrupa ve lüksün yeni yatırımcısı ve alıcısı Orta Doğu arasında tam bir köprü işlevi gördüğünü kaydetti. Organizasyonlarında yer almanın üyelik dışında da bir ücreti olduğunu kaydeden Akçıl, “Ancak biz sayısal çokluktan ziyade önemli ve gerçek alıcıları İstanbul’a getireceğiz” dedi. Akcıl, Türkiye’de üye alımına Ocak ayında başlayacaklarını belirtti. Turizm, e-ticaret ve Türk dizilerinin, Türkiye’nin lüks endüstrisinde pay sahibi olması için önemli bir itici güç sağladığını ifade eden grubun global CEO’su Fares Ghattas, Luxury Network İstanbul Ofisi ve düzenlenecek Uluslararası Lüks Konferansı sayesinde Türkiye’nin sesini daha yüksek duyuracağını vurguladı.

Türkiye lüks sektörü 7 milyar TL

BDDK verilerine göre Türkiye’de 156 binin üzerinde milyoner olduğuna dikkat çeken Erdem Akcıl, “Global danışmanlık şirketi Deloitte’nin ‘Türkiye’de Lüks Sektörü’ araştırmasına göre, lüks tüketim yılda ortalama yüzde 10 büyüyor. En büyük payı hazır giyim, aksesuar, mücevher ve saat kategorilerinin aldığı Türkiye lüks sektörünün 2018’de 7 milyar TL’lik bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor” dedi.