Airbus yine Boeing'in gerisinde kaldı

Airbus şirketi geçtiğimiz yıl 626 adet uçak imal ederek kendi rekorunu kırdı ve 100'den fazla yolcu kapasitesine sahip uçak pazarında, yüzde 51'lik paya sahip oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

LONDRA- Airbus şirketi, geçtiğimiz yıl 626 adet uçak imal ederek yıllık üretimde kendi rekorunu kırdığını açıkladı. 

Açıklanan rakamlara göre, Airbus'tan son bir yılda 93 farklı müşteri uçak alımı yaptı ve bunların 15'inin ilk kez bir Airbus uçağı satın aldığı belirtiliyor.

Airbus bu başarısına karşın, yine de başlıca rakibi Boeing'in gerisinde kaldı

BBC'de yer alan haber göre, Boeing, 2013 yılında toplam 648 uçak teslimatı yaptığını açıklamıştı.

Airbus, 100'den fazla yolcu kapasitesine sahip uçak pazarında, yüzde 51'lik paya sahip olduğunu belirtiyor.

Airbus yöneticisi John Leahy, üretimde Boeing'in gerisinde kalmalarının 'kendileri için hiç önemli olmadığını' ifade etti.

Leahy, 'Elimizdekinden memnunuz. Burada bir düopol var: yüzde 50'ye, yüzde 50... Boeing'in bizden iki uçak fazla, ya da bizim onlardan iki uçak fazla üretmemizin hiçbir önemi yok.' dedi.

Airbus, geçtiğimiz yıl müşterilerine toplamda A320 tip yolcu uçaklarından 493 adet, A330 tipi uçaklardan 108 adet ve A380 tipi uçaklardan 25 adet teslim etti.

Hızlı büyüme

Firma ayrıca son bir yıl zarfında 3 bin kişinin de işe alındığını açıkladı.

John Leahy, 'Biz büyüyen bir endüstriyiz.' dedi ve firmanın  son bir yıl zarfında 3 bin kişinin de işe alındığını açıkladı.

Geçtiğimiz yıl verilen 1619 uçak siparişi, Airbus'ın beklentilerinin iki katının da üzerindeydi. Ancak John Leahy, talebin bu hızda devam etmesinin beklenmediği uyarısında bulundu.

Leahy 'Gerçek şu ki, bir endüstri olarak bu seviyede devam etmemiz mümkün değil. Ama üretimimizi arttırmayı sürdürüyoruz.' dedi.

Airbus'ın CEO'su Fabrice Bregier de, 'Eğer piyasalar pozitif kalır, müşteriler daha çok sayıda uçağa gereksinim duyarsa üretimimizi artırmamamız hata olur.' diye konuştu.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir