Aksa Jeneratör ile Turkcell işbirliği yaptı

Aksa Jeneratör Kiralama, satış sonrası serviste mükemmeliyet için Turkcell ile işbirliği yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, Turkcell'in, Aksa Jeneratör Kiralama ile yaptığı iş birliği kapsamında jeneratörler Turkcell'in M2M teknolojisiyle uzaktan takip edilecek. Jeneratörlere yerleştirilecek M2M sim kartları sayesinde meydana gelebilecek her türlü arızayla aksaklık bilgisi anında merkezi sisteme iletilecek ve olası sorunlar en kısa sürede çözülerek kesintisiz hizmet sağlanacak.  

İş birliği kapsamında jeneratörlerin takibinde kullanılacak M2M hat sayısı ilk etapta 350 olacak. Kısa zamanda 2 bine ulaşması beklenen hat sayısıyla Aksa Jeneratör Kiralama'nın sahada bulunan jeneratörlerinin tamamını uzaktan takip edilebilir hale gelecek. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, işbirliğine ilişkin şu bilgileri verdi: 

"Her zaman ilklere imza atan lider teknoloji ve iletişim şirketi olarak, Türkiye'nin ilk makineler arası iletişim platformu 'Turkcell M2M Platformu'nu hayata geçirdik. Bu platform sayesinde birlikte çalıştığımız şirketlere ve kamuya tasarrufu artıran, çevre sağlığına pozitif etkili ve hem fiziki güvenliği hem de yaşam kalitesini yükselten M2M çözümleri sunuyoruz. Enerji gibi günümüz dünyasının vazgeçilmez yaşam kaynaklarından biri olan bir konuda sektöründe lider Aksa'nın, Turkcell M2M platformu çözümlerini tercih etmesinden son derece mutluyuz.  

Enerjinin kesintisiz ve aksamadan iletilmesi noktasında sektöründe bir numara olan Aksa ile yaptığımız bu işbirliği M2M teknolojisinin geldiği noktayı göstermek açısından da çok güzel bir örnek teşkil ediyor. Sahadaki jeneratörlerini anında takip ederek uzaktan yönetebilecek Aksa Jeneratör Kiralama, hizmet verdiği müşterilerine satış sonrası daha güçlü bir hizmet sunarak, risksiz enerji desteği verebilecek." 

Aksa Jeneratör Kiralama Genel Müdürü Murat Dönmez ise Turkcell M2M teknolojileri ile jeneratörleri uzaktan yöneterek arıza ve kontrol işlemleri için sahaya yüzde 40 daha az personel göndereceklerini belirterek, şunları kaydetti: 

"Böylece sahaya giden personelimizle ilgili maliyetlerimizde yılda yüzde 50'ye varan tasarruf sağlamayı öngörüyoruz. Bu teknoloji sayesinde Aksa Jeneratör Kiralama'dan kiralama hizmeti alan kullanıcılarımız, maliyeti düşük, hızlı, kaliteli, jeneratör işletim ve takip problemleri olmaksızın konforlu hizmet ve risksiz enerji desteği alacaklar. Aksa olarak yıllık üretimimiz 40 bin adet seviyesinde. Önümüzdeki dönemde Turkcell ile olan işbirliğimizi üretim aşamasına da taşıyarak 'akıllı jeneratör' üretimine geçmeyi planlıyoruz."  

Bu arada Turkcell ile Aksa Jeneratör Kiralama arasında M2M'in yanı sıra data, ses hattı ve araç takip hizmeti konularında da iş birliği bulunuyor. 

Bu konularda ilginizi çekebilir