Aktaşlar, Pideor ile 400 şubeye ulaşacak

Nelipide markasıyla 6 şubesi bulunan Aktaşlar Lezzet Grubu, yeni markası ‘Pideor’ ile fast-food sektörüne giriş yapacak. Şirket, yeni markasıyla 400 şubeye ulaşmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İmam GÜNEŞ

İSTANBUL - Aktaşlar Lezzet Grubu, yeni markasıyla büyüyecek. ‘Pideor’ markasının çalışmalarına hız veren şirket, fast-food sektörüne dahil olacak. Yeni markayla hedeflenen şube sayısı ise 400. Şirket, Nelipide markasıyla 6 şubede hizmet veriyor. Şirketin 2013 yılında bulunduğu bölgeden çıkarak Türkiye genelinde şubeleşmek için ‘Nelipide Gurme’ markasını kurduğunu söyleyen Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, Bağdat Caddesi, Ataşehir ve Beylikdüzü’nde şube açtıklarını dile getirdi.

“Pide lezzetini tüm dünya tadacak” ilkesi ile 2010 yılında dondurulmuş olarak pide üretimine başladıklarını aktaran Aktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “2012 yılından itibaren seri üretime geçerek rafl ardaki yerimizi aldık. Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nde 4 bin metrekare kapalı alanda kurulu fabrikamızda üretim yaparak Türkiye’nin dört bir tarafına dağıtım yapmaya başladık. Fabrikada günlük 150 bin adet pide üretim kapasitesi bulunan Nelipide’de, günde 80 bin adet pide üretip satılmakta. 2017 yılında çok iddialı bir proje ile direkt fast-food sektörüne giriş yapacağız. Yeni markamız Pideor için çalışmalara başladık. Hedefte, 400 şube var. 2018’in sonuna kadar Beşiktaş, Beyoğlu gibi yerlerde AVM’lerde yer almayı planlıyoruz. Ayda 8 bin TL ile 10 bin TL arası değişen karlılıkları olacak. Şimdiden franchise talepleri alıyoruz.”

Avrupa’da tesis kuracak

Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, 2017 yılında Avrupa’da yeni bir fabrika kurarak dondurulmuş gıda ihracatındaki zorlukları aşmayı amaçladıklarını kaydetti. Yaşanan olumsuz gelişmelere rağmen 2016 yılını bayileriyle birlikte 8.6 milyon TL ciroyla bitirdiklerine vurgu yapan Aktaş, 2016 toplam satış gelirlerini, 2015 yılına göre yüzde 25 artırdıklarını belirtti. Ordu’daki fabrikada 120 çalışanın bulunduğunu kaydeden Aktaş, "Fabrikada çalışanlarımızın yüzde 90’ı kadın" dedi.

Türkiye’de pide restoranlarının yıllık cirosu 10 milyar lirayı buldu

Genel itibarıyla Türkiye’de irili ufaklı 20 bine yakın pide restoranının, 20’ye yakın da pide zincirinin bulunduğunu ifade eden Aktaşlar Lezzet Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Aktaş, bunların tahmini cirosunun da yıllık 10 milyar TL civarında olduğunu söyledi. Yatırım maliyetinin düşük ve karın yüksek olmasıyla günümüzde pide işine girenlerin sayısının arttığını belirten Aktaş, “Pideyi diğer fast-food ürünlerinden ayıran en temel özelliği hem hızlı tüketilebilmesi hem de sağlıklı ve bizim damak tadımız olması” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir