‘Ampul açıcı’ ile yurtdışına açılacak

Gökçe Grup, hastane ve sağlık ocaklarında doktorların daha güvenli çalışmalarını sağlamak ve olası yaralanmaları önlemek amacıyla ampul açıcı geliştirdi. Grup, bu ürünüyle yurt dışına açılmayı planlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ercan ÜSLÜ                                                  

SAMSUN - Gökçe Grup, hastane ve sağlık ocaklarında doktorların daha güvenli çalışmalarını sağlamak ve olası yaralanmaları önlemek amacıyla ampul açıcı geliştirdi. Grup, bu ürünüyle yurt dışına açılmayı planlıyor.

Samsun'da faaliyet gösteren Gökçe Grup Cerrahi Aletler ve Tıbbı Cihazlar şirketi, sağlık sektöründe kullanılmak üzere yeni bir ürüne imza attı. Şirket sahibi Tahir Gökçe, geliştirdikleri aparatın 2cc'den 10 cc'ye kadar olan tüm enjeksiyon ampullerini açtığını söyledi. Söz konusu aparatla ampullerin açılması esnasında olası herhangi bir kırılma ya da yıpranmanın önüne geçmeyi hedeflediklerini vurgulayan Gökçe,  “Uzun süren Ar-Ge çalışmalarının ardından geliştirdiğimiz ürünümüz yoğun ilgi görüyor. Firmamız gelecek her türlü siparişi karşılayabilecek kapasitede” dedi. Ürünlerinin Türkiye’de tek olduğunu savunan Gökçe, “Hasta ne sağlık ocaklarında hastaya iğne yapacak olan doktor ve sağlık görevlileri daha önce içinde ilaç bulunan ampulü elle kırıyorlardı. Bu esnada da zaman zaman yaralanmalar yaşanıyor, bu durumlar da görevlilerin enfeksiyon kapmasına neden oluyordu. Geliştirdiğimiz bu cihaz ise bu durumların önüne geçecek” açıklamasını yaptı. 

İki yeni ürün yolda

Tesisinde aylık üretim kapasitesinin 30 bin adet olduğunu ancak gelecek talebe dayalı olarak kapasitelerini artırabileceklerini vurgulayan Gökçe, ayrıca iki ayrı ürün için de Ar-Ge çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. Bu ürün ile yurtdışına açılmayı planladıklarının altını çizen Gökçe, “İstikrarlı bir biçimde büyüyerek sektörde marka haline gelmeyi hedefliyoruz. Bu ürün piyasada büyük kabul gördü. Şimdi ülke genelinde 7 bölgede bayilik sistemi kurarak tüm yurt geneline açılma hedefindeyiz. Ayrıca firma olarak uluslararası pazara açılmak için de çalışma başlattık.  Bu amaçla İran, Gürcistan ve Azerbaycan ile görüşmelerimiz sürüyor” bilgisini verdi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir