Anadolu Efes 2017 beklentilerini açıkladı

Anadolu Efes 2017'de satış hacminde konsolide bazda düşük-orta tek haneli büyüme beklediğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Anadolu Efes, bu yıl için bira ve meşrubat pazarlarında düşük tek haneli büyüme oranları bekliyor.

Şirketin dün akşam KAP'a bildirdiği geleceğe dönük değerlendirmelerine göre bira grubunda düşük tek haneli büyüme, Türkiye bira pazarında yatay pazar beklentisi ile pazara paralel performans, Rusya'da ise yatay pazar beklentisi ile pazardan daha iyi performans bekleniyor.  

Anadolu Efes 2016 yılında 70.8 milyon TL zarar etti, şirket 2015'te de 197.8 milyon TL zarar açıklamıştı. Şirketin 2016 hasılatı ise 10.4 milyar TL ile önceki yıla paralel gerçekleşti.              

Türkiye meşrubat pazarında düşük tek haneli, uluslararası meşrubat pazarında ise yüksek tek haneli büyüme bekleyen Anadolu Efes, FAVÖK marjında konsolide bazda yatay performans öngörüyor.

Gelişmekte olan ekonomilere baskı devam edecek

Yapılan açıklamada 2017 yılının gelişmekte olan piyasalar açısından zorlu bir yıl olmaya devam edeceği belirtilerek, "Ülke/bölgeye özel ekonomik ya da politik konuların dışında, artan faiz oranları ve gelişmiş ülke ekonomilerinin tekrar büyümeye başlaması da gelişmekte olan ülke ekonomilerine ve para birimlerine baskı yapmaya devam edecektir. Bunun yanı sıra, özel olaylar/politik gerilimler de ilave dalgalanmaları beraberinde getirebilir" denildi.

Şirketin finansal piyasalar kaynaklı risklerin azaltılması için mümkün olduğunca gerekli adımları attığı ve bu dalgalanmaları bir ölçüde yönetebildiği belirtildi.

Anadolu Efes'in hem bira hem meşrubat operasyonlarında faaliyet gösterdiği pazarların bazılarında bir süredir politik gerilim olduğu ve bu gerilimde olabilecek bir artışın performansı olumsuz yönde etkileyebileceği belirtilen açıklamada, tüketim ile ilgili olarak, "Satışların tamamının gelişmekte olan ve öncü piyasalardan sağlanıyor olmasına bağlı olarak politik ve ekonomik istikrarsızlık tüketici güveninin kötüleşmesine neden olabilir" denildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir