AnadoluJet, Adıyaman seferlerine başladı

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Adıyaman'a haftada 3 gün yapılacak karşılıklı uçuşlar başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

AnadoluJet, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Adıyaman'a uçak seferlerini başlattı. 

İstanbul ile Adıyaman arasında haftada 3 gün gerçekleştirilecek karşılıklı uçuşların başlaması dolayısıyla Adıyaman Havaalanı'nda tören düzenlendi. 

İlk seferini gerçekleştiren uçakla Adıyaman'a gelen yolcular, AnadoluJet Başkanı İbrahim Doğan, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu tarafından karşılandı.  

Halk oyunları ekibinin gösteri sunduğu karşılamada yolculara karanfil dağıtıldı. 

Vali Demirtaş, Adıyaman'ın bir turizm kenti olduğuna işaret ederek, "Adıyaman, hem inanç turizmi hem de kültür turizmi açısından önemli bir kent. Ticareti ve tarımı gelişiyor. Buna katkı sağlamak için seyahatlerin mutlaka olması gerekiyordu" dedi.  

AnadoluJet  Başkanı Doğan da İstanbul-Adıyaman seferlerine başlamakta geciktiklerini anlattı. 

 Her gün Adıyaman'a iki sefer düzenleme sözü veren Doğan, hedeflerinin daha geniş halk kitlesine ulaşmak olduğunu vurguladı. 

Adıyaman'da önemli tarihi eserlerin bulunduğuna dikkati çeken Doğan, "İnsanlar Paris'e çay içmeye, Madrid'e yemek yemeye gidiyorlar. Adıyaman denilince Nemrut aklına gelmeyen bir zahmet Paris'e çay içmeye gitmesin. Adıyaman denilince Cendere'yi görmemiş, gitmemiş ve duymamış olan gitmesin. Kendi memleketini, coğrafyasını bilmeyen önce buralara gelsinler. Buralardaki trafiği görsünler" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından katılımcılara pasta ikram edildi. 

Bu konularda ilginizi çekebilir