Ankaralı Bendis, Afrika'nın enerjisine talip

Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bendis Holding, Afrika'ya yatırım yapmaya hazırlanıyor. (Kerim Ülker)

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim Ülker

İnşaat ve madencilik şirketlerinden sonra Türk enerji şirketleri de yönünü Afrika'ya çevirdi. Türkiye'nin en büyük doğalgaz dağıtım şirketlerinden Bendis Holding, Afrika'ya yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Bendis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ensari, Zambiya'nın Türkiye Büyükelçisi Joseph Chilengi ile görüştü. Görüşme sonrasında Türk şirketi Bendis Holding yönetiminin Zambiya'ya ziyaret edeceği, yatırım için masaya oturacağı ifade edildi. Zambiya Hükümeti, hidroelektriğiğe dayalı enerji üretimini çeşitlendirmek istiyor.

İzmir ve Eskişehir'de doğalgaz dağıtıyor

Yenilenebilir ve termik santraller ile elektrik üretimi, elektrik ve doğalgaz toptan satış ve depolanması gibi alanlarda faaliyet gösteren Bendis Holding'in 6 şirketi var. Bunlar arasında Linagaz LNG İthalat ve Doğalgaz Toptan Satış, Akköy Enerji en dikkat çekenler.

Bendis'e bağlı İzmir Doğalgaz Dağıtım şirketinin 260 bin abonesi, Eskişehir Doğalgaz Dağıtım'ın ise 300 bin abonesi var. Bendis Holding'in Mersin, İzmir, Mardin, Ankara gibi şehirlerde de doğalgaz depolama, yenilenebilir enerjiye yönelik işletmeleri ve tesisleri bulunuyor.