Ankaralı Lokman Hekim, Özel Akay Hastanesi'ni satın aldı

1 Ağustos'ta gerçekleşen satın alma ile Özel Akay hastanesinin bina hariç tüm kullanım hakları Özel Lokman Hekim Hastaneleri'ne geçti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KEZBAN KARABOĞA

İZMİR - Ankara merkezli Özel Lokman Hekim Hastaneleri, yine Ankara'da hizmet veren Özel Akay Hastanesi'nin tamamını 22.3 milyon liraya satın aldı. 1 Ağustos'ta gerçekleşen satın alma ile Özel Akay hastanesinin bina hariç tüm kullanım hakları Özel Lokman Hekim Hastaneleri'ne geçti. Lokman Hekim, bu satın almadan sonra yatak kapasitesi açısından özel hastaneler arasında ilk sıraya yükseldi. Şirketin yatak sayısı yüzde 23 artarak 509'dan 630'a çıktı. Lokman Hekim Engürüsağ Yönetim Kurulu Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Sarıoğlu, "Bu satın alma ile yedinci merkezimizi bünyemize katmış olacağız. 2002'de Etlik Hastanesini, 2008'de Ankara Hastanesini açtık. Van'da 2 hastanemiz var. 2011'de Van Hastanesini, ardından da Hayat Hastanesi bünyemize kattık. Irak Erbil'de bir görüntüleme merkezimiz var. Ankara Demet Tıp Merkezi'ni bu ay içinde açacağız. Grubumuzun yedinci halkası Akay Hastanesi olacak" dedi.

Grup, ayrıca bu satın alma sonrasında şu anda 6 olan uluslararası temsilcilik sayısını 12'ye çıkarmayı planlıyor. Şirket ayrıca Lokman Hekim Etlik Hastanesi'nin büyütülmesi ve hastane binasının yanındaki bağımsız bölümlerin alımına yönelik çalışmalarına devam ediyor. DÜNYA'nın edindiği bilgilere göre Özel Lokman Hekim Hastaneleri'nin 2015 yılı cirosu 141.6 milyon lira olarak gerçekleşti. Grup toplam bin 820 kişiye istihdam sağlıyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir