Arçelik tasarımla Avrupa pazarına açılım getirecek

Arçelik, Avrupa pazarındaki lokomotif markası Beko için İspanyol tasarımcı Patricia Urquiola ile anlaşırken, Beko markalı özel tasarımlı ürünler yılbaşından itibaren pazarda olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Sayime BAŞÇI

BERLİN - Arçelik Avrupa'da tasarım atağına hazırlanıyor. Markanın global büyüme vizyonu çerçevesinde son 5 yıldır üst üste Avrupa'daki pazar payını artırdığını açıklayan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, İspanyol tasarımcı Patricia Urquiola ile anlaşarak pazara önemli bir açılım getireceklerini söyledi.

Çakıroğlu, İngiltere'de de yine Beko markası ile önemli oyunculardan biri olduklarını söyledi. Bu noktada marka stratejisini güçlendirmek için uluslararası bir tasarımcı ile çalışmaya başladıklarını dile getiren Çakıroğlu, "Beyaz eşya sektöründe ilk defa bir tasarım projesine imza atıldı ve bunu ilk kez Beko yaptı.

Bununla markalı büyüme stratejimizi ve sahip olduğumuz teknolojiyi Avrupa tasarımı ile birleştiren yepyeni bir ürün grubu deniyoruz. Burada İtalya'da yaşayan İspanyol tasarımcı Patricia Urquiola ile çalışıyoruz. Teknoloji yarışı hiç bitmeyecek. Biz enerji verimliliği alanında önemli bir yere geldik. Beyaz eşya sektörü açısından ürünlerin tasarımı ile kullanıcıların ilgisini çekecek çizgilere sahip olmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Hedef yüzde 20 büyüme

Bu yıl fuara Beko ve Grundig markaları ile katıldıklarını aktaran Levent Çakıroğlu, iki marka ile global pazarda önemli başarılara imza attıklarını aktardı. Grundig'in yurtdışı pazarlardaki ana markaları olduğunu kaydeden Çakıroğlu, "Bu yılın ilk 6 ayında televizyon pazarında 3'üncü olduk. Almanya gibi zor bir pazarda elde ettiğimiz bu başarı bizim için oldukça önemliydi. Güney Afrika ve Romanya'daki yerel markalar ile bu pazarlarda yüzde 40 pazar payına sahibiz. Bu yıl ilk 6 ayda yüzde 40 büyüme gerçekleştirdik. Bunun yüzde 7'si satın aldığımız Defy'dan, kalan kısmı ise organik büyümeden kaynaklanıyor" dedi.

Çakıroğlu yıl sonu büyüme hedefleri ile ilgili de "Bulunduğumuz ülkelere çeşitli gelişmeler var. TL bazında yılsonunda yüzde 20'nin üzerinde büyüme ile kapatacağız" dedi.

Güneydoğu Asya'daki fırsatlar Uzun bir süredir pazar çeşitlendirmesi konusunda stratejik planlarını tamamladıklarını anlatan Çakıroğlu, Afrika, Ortadoğu gibi büyüyen gelişen alanları hedef olarak seçtiklerini dile getirdi.

Güney Afrika ve Güneydoğu Asya bölgesinde önemli fırsatlar gördüklerini açıklayan Çakıroğlu, ihracat satın alımlarla buralarda etkin olmaya çalıştıklarını söyledi.

Çakıroğlu ‘Defy markası ile sahra altında, Beko ile Kuzey Afrika'da Arçelik ile Libya'da etkin olduklarını dile getirdi. Diğer Afrika ülkelerinde de faaliyetlerini hızlandırdıklarını söyleyen Çakıroğlu, "Oradaki potansiyele inanıyoruz, Güney Afrika ve Güneydoğu Asya bölgesinde de fırsatlara bakıyoruz. En uygun ürün gamı ile ve uygun ürün kanalı ile pazara girme konusunda çalışmalarımızı tamamlıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

 

36a.jpg

 

Özel tasarımları IFA'da görücüye çıkardı

Arçelik 1926 yılından bu yana düzenlenen Avrupa'nın en büyük tüketici elektroniği ve ev aletleri fuarı IFA'ya 3 bin 200 metrekarelik alanda katıldı. Şirket, Grundig ve Beko markası ile bu yıl fuarda yeni tasarım ürünlerini görücüye çıkardı. Patricia Urquiola tarafından Beko için tasarlanan "Cast Line" isimli özel ankastre pişirici serisini ilk kez tüketicilerle buluşturdu. Beko hijyen, gıda saklama, pişirme, yıkama ve kurutma teknolojilerinde çok sayıda yeni ve öncü ürününü fuarda sergiliyor. Buhar destekli
çamaşır, bulaşık makineleri ve fırınlar, dokunmatik multimedya ekranlı buzdolabı, bebek hijyenine yönelik çamaşır, bulaşık makineleri ve kurutucular da görücüye çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir