Arçelik'in 'akıllı asistanı' Asista Divan'ın odalarında yerini aldı

Otel misafirleri sesli komutlarıyla ışıkları, perdeleri açıp kapatabilecek, klima ayarlarını değiştirebilecek ve televizyonu kontrol edebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İREM ÇETİNGÖZ

İSTANBUL - Arçelik'in sesli 'akıllı' asistanı Asista, İstanbul Divan Hotel'in 191 odasında ve toplantı salonlarında kullanılacak. Asista, oda otomasyonundan, otel hizmetlerine, hava durumundan, sinema, restorana, trafik durumundan, dövize kadar pek çok konuda bilgi veriyor. Otel misafirleri sesli komutlarıyla ışıkları, perdeleri açıp kapatabilecek, klima ayarlarını değiştirebilecek ve televizyonu kontrol edebilecek. Asista, Türkçe'nin yanı sıra Arapça ve İngilizce dillerini de anlıyor.

2 turizmci ile daha görüşüyor

Divan Grubu CEO'su Richard Appelbaum, "Hepinizin bildiği gibi teknoloji hayatımızın her alanında dokunuyor ve dijital bir dönüşüm yaşanıyor. Divan Grubu olarak bu dönüşümde de sektörümüz adına öncü bir rol üstleniyoruz. Bu kapsamda; Arçelik tarafından geliştirilen Akıllı Asistan Asista'yı sektörümüze kazandırarak yine önemli bir adım attığımıza inanıyoruz" dedi. Arçelik Türkiye Genel Müdürü Can Dinçer, Türkiye'de 10, İngiltere ve ABD'den Ar-Ge merkezlerinin olduğunu söyledi. Bin 300 Ar-Ge çalışanları olduğunu belirten Dinçer, 3 farklı inovasyon merkezlerinin olduğunu ifade etti.

Akıllı cihazlar pazarının 50 milyar dolarlık büyüklüğe geldiğini kaydeden Dinçer, "Türkiye'ye ait özellikli ürünlerimiz var. Arçelik Asistanın da piyasada ilgi göreceğini düşünüyorum. Nisandan itibaren bütün mağazalarımızda 899-999 TL arasında satışa sunulacak. Hızlı gidebilecek ürün yarattık. Pazarı daha büyüteceğimize inanıyorum" diye konuştu. Dinçer, kendisine sorulan 'Divan Hotel'den başka hotel zincirleriyle görüşme yapıyor musunuz? sorusuna ise, şu anda 2 büyük turizmciyle daha Arçelik Asistan için görüştüklerini aktardı. Dinçer, ilerleyen yıllarda yeni ürünlerinin AVM'lerde, hastanelerde, evlerde ve ofislerde görüleceğini vurguladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir