Aroma: Zam teklif ettik, kabul görmedi

Aroma Yönetim Kurulu Başkan Vekili Duruk, "Yüzde 14,1 zam teklif etmemize rağmen işçiler greve gitti. Bu teklif şu anki yıllık enflasyon oranının yaklaşık yarı yarıya fazlası" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bursa'da faaliyet gösteren ve toplu sözleşme görüşmelerinin uzlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine işçileri grev başlatan meşrubat firması Aroma'nın Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mahmut Atom Duruk, zam teklif etmediklerine yönelik haberlerin doğru olmadığını bildirdi.

Fabrikalarında örgütlenen Tek Gıda-İş Sendikası Bursa Şubesi ile bir süredir toplu iş sözleşmesi görüşmesini sürdürdüklerini belirten Duruk, şunları kaydetti:

"Yüzde 14,1 zam teklif etmemize rağmen işçiler greve gitti. Bu teklif şu anki yıllık enflasyon oranının yaklaşık yarı yarıya fazlası. Ama buna rağmen kabul edilmedi. Bu grev doğru değil, zam oranı teklifimiz Türkiye'nin ortalamasının üzerinde. Asgari ücrette de memur maaşlarında da böyle bir zam oranı yok ama buna rağmen kabul edilmedi."

"Üretici de mağdur durumda"

Duruk, işçiler grevde olduğu için üretimde yaşanan sıkıntılar nedeniyle üreticiden ürün alamadıklarını belirterek, "Türkiye şeftali üretiminin merkezi olan Bursa'da en büyük alıcılardan birisi biziz. Yıllık binlerce ton şeftali satın alıyoruz üreticiden. Şu anda üretici de sıkıntıda. Onların ürünleri de dalda kalıyor." ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, yılda 125 bin ton meyve işlediklerini kaydeden Duruk, toplam cirolarının 200 milyon lira olduğu bilgisini de verdi.