Aselsan, Airbus ve Rolls-Royce ile işbirliğine gidiyor

Aselsan, Berlin Uluslararası Havacılık Fuarı'nda Airbus ve Rolls-Royce ile işbirliği anlaşması imzaladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Aselsan, havacılık ve uzay alanında faaliyet gösteren Airbus Group ve uçak motoru üreticisi Rolls-Royce ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Aselsan tarafından yayımlanan bültende Airbus ile gelecekteki işbirliğine yönelik çerçeve anlaşmasının imzalandığı ifade edilirken, işbirliği alanlarının sivil ve askeri aviyonik sistemler, uydu haberleşme sistemleri, elektro-optik ve lazer sistemleri ve emniyetli telsiz haberleşmesi olarak belirtildi.

Rolls-Royce ile yapılan mutabakat muhtırası ise motor kontrol sistemleri alanında işbirliği fırsatlarının araştırılmasını öngörüyor.

Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, işbirliği ile küresel pazarlara daha çok erişim sağlayacaklarını belirterek, "Bu uzun vadeli işbirliğinin ortaya çıkardığı sinerji, yenilikçi çözümler ortaya koyacak ve her iki firmanın dünya çapında başarısında rol alacaktır" dedi.

Airbus Grup Uluslararası Kıdemli Başkan Yardımcısı Marko Miklis, iki şirketin de Türkiye ve ihracat pazarına uygulanabilecek rekabetçi ürünlerinin ve çözümlerinin olduğuna inandığını söyledi.

Airbus ile işbirliği çerçevesinde, bir koordinasyon komitesinin kurulacağı ve her iki tarafın temsil edildiği çalışma grupları oluşturularak kurumsallaşmanın sağlanacağı belirtildi. İşbirliği kapsamının genişletilebileceği de kaydedildi.

Rolls-Royce Savunma müşteri ilişkileri başkanı Bob Stoddart ise savunma sanayisinde savaş uçağı, taarruz helikopteri, nakliye uçağı ve TSK'nın hava platformlarının motorlarına destek sağlama alanlarında işbirliği fırsatları sunduğunu belirtti.

Şirketler arasındaki anlaşma Berlin Uluslararası Havacılık Fuarı'nda yapıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir