ASİS, akaryakıt sektörüne özel çözümler sunmaya devam ediyor

Akaryakıt sektöründe uluslararası ve ulusal alanda komple istasyon çözümleri sunan ASİS, ürün yelpazesini genişletiyor...

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ar-Ge alanında akaryakıt sektörüne katma değer yaratacak yenilikçi çözüm ve ürünleri hayata geçiren Türkiye’nin önde gelen teknoloji firmalarından ASİS, ürün portföyünü geliştirmeye devam ediyor. 

Kurulduğu günden bugüne akaryakıt sektöründe uluslararası ve ulusal alanda komple istasyon çözümleri sunan ASİS, ürün yelpazesini 3D lazer kalibrasyon ve eşsiz görüntüleme sistemi 3D CalibeX-II®, ATEX sertifikalı mobil satış terminali MobileX®, UHT teknolojisiyle kablosuz taşıt tanıma sistemi Cyber® TTS ile genişletiyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre; 3 yılı aşan AR-GE çalışmaları sonucunda geliştirilen 3D CalibeX® ile tank içindeki tüm ölçüler, 3 boyutlu olarak lazer sistemi ile elde ediliyordu. Ölçümleme robotu 3D CalibeX® ile yeraltında gömülü olan tankın tüm matematik modeli çıkartılabiliyor,  böylece tankın içerisindeki yakıtın hacmi en hassas şekilde ve net olarak belirlenebiliyordu. Bu doğruluk ve hız sayesinde istasyonlar, yeraltı tanklarında gerçekte kaç litre akaryakıtları olduğunu görebiliyor, aynı zamanda da EPDK’nın denetleme ve kontrol amaçlı tebliğine uygun veriler üretilebiliyordu.

Yer altı tanklarındaki kalibrasyon problemini çözerek tank deformasyonunu izleyebilen böylece sızıntı ve kaçak nedenlerini görüntüleyerek tespit edebilen ve çevre uygulamaları adına da dünyada ilk ve tek olan, 3D CalibeX-II® ile hem tankların hassas bir şekilde ölçümlenmesi, hem de tank içi gözlem ve denetim yapılabiliyor. Yüksek çözünürlükte görüntüleme sistemi ile tarama esnasında tank içinin canlı görüntüsü kayıt altına alınarak tank modellemeleri gerçek tank görüntüleri ile karşılaştırılıyor. Böylece tankların içinde çatlak, deformasyon, kalibrasyona engel borular, uygun olmayan mekanik montajlar, dalgıç ve emiş borularının durumu, aşınma, tank içi ve dışı tüm kaçaklar tespit edilebiliyor. 

İstasyonlara Özel Atex Sertifikalı İlk ve Tek El Terminali: MobileX®

Asis’e ait patentli bir ürün olan MobileX®, araç üzerindeki araç kimlik etiketini, müşteri kartlarını, araç anahtarlığını, sahada müşteri tanıma bilgilerini okuyup, gerçek zamanlı olarak merkez ile haberleşip, pompa üzeri okuyucuların görevini mobil olarak üstleniyor. Bir aracın yakıt almak üzere istasyona girmesi ve istasyondan çıkması arasındaki süreyi kısaltmasından dolayı hem iş verimliliğini arttırıyor, hem de satış sürecini kısaltıyor. 

UHF Teknolojisi İle Kablosuz Taşıt Tanıma Sistemi: Cyber® TTS 

Cyber® TTS; ultra yüksek frekans (UHF) teknolojisi ile, üretilmiş araç kimlik birimlerinde esneklik ve teknolojik güvenlik sağlıyor. Akaryakıt İstasyonlarındaki tabancalarda okuma problemlerini ve ortam sorunlarını yok ediyor. Ekonomik ve hızlı montaj ile proje yaygınlığını destekliyor ve kablosuz odometre ile “Kilometre” ve “CAN-BUS - yakıt sarfiyat yönetimi, araç nicelik bilgileri, sürüş kalitesi ve emniyet bilgileri ve çok daha fazla verinin doğru ve onlineizlenmesini sağlıyor.