Aslanoba'nın 10 yatırımı battı batıyor

Melek yatırımcı Aslanoba’nın 45 milyon dolarlık 51 yatırımının 10’u battı batıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA (DÜNYA) - Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin konuğu olan Aslanoba Gıda Sanayi AŞ Genel Müdürü Hasan Aslanoba, “Dijital devrimin getirdiği yeni fırsatlar ve tehditler” konusunun masaya yatırıldığı toplantıda, teknolojinin sağladığı imkanlara ve uzun yıllar mercek altına aldığı dijital ekonomiye değindi. Halihazırda toplamda 51 farklı projeye 45 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdiğini belirten Aslanoba, “Bunlardan 10 tanesi ya battı ya batacak durumda. Fakat bu, işin doğasında olan bir şey. Bunların içinde 13 tanesi çok iyi gidiyor. 6 tanesi ise 100 milyon dolar değeri geçebilecek star girişimler. 45 milyon dolarlık yatırımın içindeki 13 iyi projeye 23 milyon dolar aktardım. Bunların yüzde 60 civarı karlılığı var. Bu projelerden birkaçı bile benim tüm portföyümü kurtarmaya yetiyor” dedi. BiTaksi, Etohum, İncir.com, Vivense.com gibi pek çok girişiminden bahseden Aslanoba, e-ticaret ve sosyal medyanın alışveriş olgusunu çok yükseklere taşıdığını söyledi. Aslanoba, “Dünya genelinde hızla yaygınlaşan e-ticaret Türkiye’de henüz hak ettiği noktada olmasa da bir ilerleyiş var. Markafoni, Trendyol gibi e-ticaret markaları çok uygun fiyatlara satış yaparak online alışverişi yaygınlaştırıyor. Türkiye’de İstanbul bu işte açık ara önde” diye konuştu.

 
“Bursa yazılımla öne çıkıyorsa global bir proje üretmeli”

Bursa’nın e-ticarette İstanbul’a yakınlığı nedeniyle büyük adımlar atamadığını belirten Aslanoba, “Bursa’nın bu alanda yalnızca yazılım konusunda öne çıktığını görüyoruz. Fakat yazılım var yazılım var. Bursa’nın kendini göstereceği proje global olmalı. Almanya’dan Hindistan’a herkes bulut sistemde o yazılıma ihtiyaç duymalı, yalnızca onu kullanmalı. E-ticarette ise yapılması gereken belli. İstanbul’da kümelenmek” dedi.
 
İş dünyası OVP’yi destekliyor

TÜGİAD Bursa Şube Başkanı Gökhan Onur da, iş dünyası olarak Orta Vadeli Programı (OVP) desteklediklerini ifade ederek, “İçinde bulunduğumuz günlerde küresel siyasette risk algısının artması belirsizlik sürecini de artırıyor. Planlama ve yol haritalarımızın söz konusu riskler altında hedeflerimize ulaşabilmesi konusunda iş dünyası olarak dikkatli olmalıyız. Türkiye ekonomisine güç katacak sağlam adımlarla ilerlemeliyiz” değerlendirmesinde bulundu.