Avea, Barcelona’nın altyapı sistemini Türkiye’ye getiriyor

Avea, FC Barcelona ile 3 yıldır yürüttüğü “FCBEscola Camp Avea” projesini ileri seviyeye taşıdı. Şirket, Türkiye’de ilk yabancı futbol okulu “FCBEscola Istanbul Avea”yı hayata geçirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Kurulduğu günden bu yana 10 yılda spora 135,4 milyon dolar yatırım yapan Avea, bu yıl spor kulüplerine sponsor olmaktansa, alt yapıya önem vermeyi seçti. FC Barcelona ile 3 yıldır işbirliği içinde olan şirket, Katalan ekibinin altyapı sistemini Türkiye’ye getiriyor. Avea ve Barcelona, FCBEscola İstanbul Avea projesi ile Türk gençlerini Barcelona’nın sistemi ile eğitecek. Avrupa yakasında Maslak, Anadolu yakasında Maltepe’de açılacak iki eğitim merkezi toplam 600 öğrenci kapasiteli olacak. Yaşları 6-14 arasındaki gençlerin kabul edileceği futbol okullarında eğitim üçer aylık olmak üzere 3 dönemden oluşacak. 3 aylık eğitimin karşılığı ise 1500 lira olacak. Avea, FCBEscola altyapısına girecek 180 yetenekli öğrenciye ise burs imkanı sağlayacak. 

Barcelona, yılda 50 okul talebi alırken, Türkiye’yi seçti 

Türkiye’de futbol eğitimi konusunda önemli bir aşama kaydettiklerini söyleyen Avea CEO’su Erkan Akdemir, “Hedefimiz, FCBEscola İstanbul Avea’yı Türk futboluna hizmet eden bir marka haline getirmek” dedi. Her yıl Barcelona'ya alt yapı okulları açması için en az 50 talep geldiğini belirten FC Barcelona Başkan Yardımcısı Javier Faus i Santasusana, “13’üncü futbol okulumuzu Avea ile Türkiye’de açıyoruz” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir