Ayakkabıya inovasyon kattı

Cirosunun yüzde 10’unu Ar-Ge’ye ayıran King Paolo, klimalının dışında hamileler, diyabet hastaları için geliştirdiği ürünlerle ayakkabıya inovasyon farkı kattı. Marka, yurtiçinde mağazalaşarak, dışında da franchising sistemi ile yaygınlaşmayı hedefliyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

YILDIZ TAŞDELEN ERLİ 

İSTANBUL - Perakendeden üretime yönelerek “King Paolo” markasını yaratan Hüseyin Turan, inovatif çalışmalara imza atıyor. Diyabet hastaları ve hamilelerin yanı sıra ayakkabıların tabanında bulunan pompa sayesinde kirli havayı dışarı atarak ayakların rahat etmesini sağlayan klimalı ayakkabı üretimi de gerçekleştiren marka, yurtiçinde ve dışında yayılmayı hedefl iyor. 

1989’da Gaziosmanpaşa’da küçük bir ayakkabı satış mağazasıyla perakende sektörüne atılan Hüseyin Turan, 5 yıl sonra üretime soyundu. Başlangıçta günlük 150-200 çift ayakkabı üretimi gerçekleştiren Turan, günlük kullanılan ürünlerin yanı sıra Türkiye’de “bir boşluk olarak gördüğü” rahat ve konforlu ayakkabı üretimine de yöneldi. Bunun için üniversitelerle işbirliğine giden Turan, Türkiye’de klima teknolojisi ile üretim yapan ilk ayakkabı markası King Paolo’da, sağlık ürünlerinin çeşidini ve payını zamanla artırdı. Marka, vücutta biriken statik elektriği topraklama yöntemi ile dışarı atılmasına yardımcı olan deşarj, ayakkabının tabanında bulunan mıknatıslar sayesinde akupunktur noktalarının uyarılmasını ve vücudun sağlıklı bir şekilde kan dolaşımı yapmasını sağlayan EDS, hava dolaşımı sayesinde yüzde 30 daha fazla rahatlık veren Comfor Evo ürünleri de üretiyor. 

İkitelli OSB’deki fabrikada yüzde 40’ı sağlık ürünleri olmak üzere yıllık 200 bin çift ayakkabı üretimi gerçekleştirean marka, dış pazarlarda artan talep nedeniyle yaptığı yatırımlarla kapasitesini yüzde 50 artırmayı hedefl iyor. 

King Paolo Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Turan, üniversitelerle işbirliği içerisinde ürün geliştirdiklerini ve cirolarının yüzde 10’unu Ar-Ge’ye ayırdıklarını belirtti. Turan, ayak sağlığını hedefleyen 10 proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. 

Yurtiçinde mağaza, yurt dışında franchising

Hüseyin Turan, koleksiyonlarını bayiler vasıtasıyla sergilemelerinin zor olduğunu, bu nedenle mağazalaşmaya karar verdiklerini ifade ederek, İstanbul’daki 5 alışveriş merkezinde King Paolo Shop’lar açtıklarını bildirdi. Önümüzdeki 2 yılda 20, 10 yıl içinde en az 50 mağazaya ulaşmayı hedefl ediklerini kaydeden Turan, yurtiçinde kendi mağazalarıyla, yurtdışında ise franchising ile yayılmayı hedeflediklerini söyledi. Turan, Kuzey Irak’ta 3, Libya, Suudi Arabistan ve Dubai’de birer franchising mağazası açacaklarını duyurdu.