“Aynı gemide olduğumuzu unutmayalım”

Türkiye’nin ekonomik ve siyasi gündemini yorumlayan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Herkesin sakinleşmesi ve aynı gemide olduğunu hatırlaması gerek” dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ferhat POLAT

BURSA - Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde Twitter’ın kapatılması ve yeni internet düzenlemesini dunya.com olarak Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv’e sorduk. Twitter’ın kapatılması konusunda yorum yapmak istemediğini belirten Ciliv, son düzenlemeler konusunda ise “Turkcell olarak internete çok önem veriyoruz, önemli yatırımlar da yaptık. Ancak, devletimizin koyduğu kanunlara, kurallara uymak durumundayız” diye konuştu.

Ciliv, Türkiye’de son dönemde artan gerilim için de “Uzun dönemli olarak düşünmek lazım. Türkiye’nin geleceğine inanıyorum. Herkesin sakinleşmesi, herkesin aynı gemide olduğunu hatırlaması, hatta herkesin her insana sevgiyle yaklaşması lazım. Ben Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda her anlamda çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum” dedi.

Sektörün bugünün ve yarını sorduğumuz Süreyya Ciliv, bu konuda çok iyimser ve umutlu olduğunu söyledi. Bilişimi ülkenin sinir sistemi ve kan damarları olarak nitelendiren Ciliv, “Turkcell olarak işimizi artık sadece iletişim olarak değil teknoloji şirketi olarak görüyoruz. Her sektördeki firmalarla birlikte çalışarak nasıl takım oluruz bunu tartışıyoruz. Dünyada rekabet edecek ürünler yaratan firmaları nasıl sağlarız bunu düşünüyoruz. Ben sektör için çok iyimserim. Dinamik, girişimci, genç nüfusumuz var. Daha çok teknoloji, inovasyon ve de takım oyunuyla birlikte her gün daha iyiye gidebiliriz” diye konuştu.

Taksit sınırlandırmasının etkisi kısa vadeli

Süreyya Ciliv, taksit sınırlandırmasının şirkete ve sektöre etkileri üzerine ise “Şubat ayı satışları ocaktaki satışlardan daha düşük. Ama ocak ayındaki satışlarımız da aralık satışının yüzde 50 yukarısındaydı. Bu dönemde taksit sınırı gelecek diye insanlar taleplerini öne çekti. Ocak-şubatın ortalaması ise aralıktan daha yüksek. O yüzden taksit düzenlemesi uzun dönemli bir sıkıntı yaratmaz. Uzun dönemde akıllı telefonların yaygınlığının artması da kritik olacak” yorumunu yaptı.

Birleştirici ve sakinleştirici olmalıyız

Süreyya Ciliv Twitter'ın kapatılması ile ilgili sorulara, "Türkiye'nin bence çok muazzam bir potansiyeli var. Bunu herkes biliyor ancak elbette yasaklamalar kimsenin hoşuna gitmiyor. Kısa zamanda bu sorunların aşılacağını düşünüyorum" dedi. Yurtdışından size bu konuyla ilgili nasıl tepkiler geliyor sorusuna ise "Az önce sayın Başbakan Yardımcısı Ali Babacan durumu çok iyi özetledi, Türkiye'de inanılmaz iyi gelişmeler yaşandı. Ama daha yapacak çok işimiz var. Burada basın dahil herkese büyük görev düşüyor. Birleştirici ve sakinleştirici olmalıyız, her bir insanımızı sevmeliyiz. Dünya markası olmuş şirketlere baktığımızda takım çalışması ve inovasyonla buralara geldiler. Biz de teknolojiyi kullanırsak başarılı olabiliriz. Herkes kendi işini yaparsa, şirketlerin önünü açarsak daha iyi bir yere geleceğiz" yanıtını verdi.

Twitter yöneticilerinin karşılaştıkları bu zor duruma çözüm bulmaya çalıştıklarını açıkladıklarını belirten Ciliv, "Biz operatörler olarak mahkeme kararlarına uymak zorundayız. Umuyorum durum normalleşecek. Bu sorunları aşacağız. Yasaklamaların operatörlerin data satışını etkilemesini beklemiyorum" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir