Bakan istedi, THY indirimi yüzde 20'ye çıkardı

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın isteği üzerine Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokol kapsamında erasmus öğrencilerine tanınan yüzde 15 bilet indirimini yüzde 20'ye çıkardı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın himayelerinde, Türk Hava Yolları (THY) ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında imzalanan protokolle Erasmus programı yararlanıcılarına, projeleri kapsamında gerçekleştirecekleri yurt dışı seyahatlerinde yüzde 20 bilet indirimi ve 10 kilogram ek bagaj hakkı tanınacak. 

THY ile Türkiye Ulusal Ajansı arasında Erasmus programından yararlananların biletlerinde indirim ve kargolarında ek bagaj hakkı sağlanmasına yönelik iş birliği protokolü, THY Genel Müdürlük binasında düzenlenen törende imzalandı.  

Törende konuşan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır, gurur duydukları milli hava yolu şirketi THY'nin, Türkiye'nin yapabileceklerini dünyaya en güzel şekilde gösterdiğini anlattı.  

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'dan protokol kapsamında erasmus yararlanıcılarına tanının bilet indirimini yükseltmesini isteyen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, şöyle konuştu:

Önümüzdeki dönemde 800 milyon euroluk 
yeni AB katkısı gençlerin hizmetine sunulacak

"Gerçekten son 10 yılda Türkiye, bütün rakamları üçe katlamıştır. Bu rakamları şimdi ikiye katlamayı hedefleyen ama hiç kimsenin de 'Bu acaba olabilir mi?' diyemediği bir noktadayız. 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başına milli gelir, 2 trilyon dolarlık bir Türkiye'den bahsediyoruz. Gerçekten bunu da yapabilecek kapasitedeyiz. Türkiye'nin esas güvencesi, esas güvendiği gençleridir. Gençlerinin geleceğidir. Bu açıdan da Ulusal Ajansın başkanlığında yürüyen, AB'nin çok önemli projesi olan Erasmus projeleri gençlerimizi çok daha iyi bir geleceğe hazırlamak, Türkiye'nin geleceğine katkı sağlar konuma getirmek için gerçekten önem verdiğimiz, gurur duyduğumuz bir yapıdır. Gençler için şimdiye kadar 600 milyon euro harcandı. 400 bin kardeşimiz bundan yararlanmıştır. 300 bin kardeşimiz yurt dışında eğitim görme imkanı kazanmıştır. Önümüzdeki dönemde 800 milyon euroluk yeni bir AB katkısını yine genç kardeşlerimizin hizmetine sunuyoruz."  

Bakan istedi, indirim yüzde 20'ye çıktı 

Bakan Bozkır, THY'nin, gençlerin yararına olan proje için iş birliği teklifinde bulunduğunu belirterek, protokolle Avrupa'ya seyahat edecek Erasmus yararlanıcısı gençlere, THY uçuşlarında yüzde 15 indirim ve 10 kilogram ek bagaj hakkı sunulacağını bildirdi.  

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu'nun müzakere kabiliyetinin çok iyi olduğuna işaret eden Bozkır, Topçu'ya "Gerçekten THY'yi bugüne getirirken, bu müzakere kabiliyetinden Türkiyemiz, hava yollarımız ve hava yolumuz çok yararlandı. Ama ben de bu ülkenin AB Başmüzakerecisiyim. Onun için kendisine bir ricada bulunuyorum. Acaba bu yüzde 15 indirimi biraz daha yukarılara çekebilir miyiz? Bugünün bir hatırası olsun. Sayın Topçu, acaba bunu biraz yükseltebilir miyiz?" diye sordu. 

Topçu da "Sizinle müzakere edilmez Sayın Bakanım. Yüzde 20 yapalım" dedi. Bozkır da teklifinin kabul edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Topçu'ya projeden yararlanacak gençler adına teşekkür etti. 

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu:
Bu program başarıya ulaşır

THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu da konuşmasında, gelirin yüzde 80'inin dış hatlardan elde edildiğini söyledi. THY'nın dünyada uluslararası şirketlerle rekabet edebilir duruma geldiğini vurgulayan Topçu, şunları kaydetti: 

"Pazarlamayı, uluslararası rekabeti bilen, uluslararası rekabette iyi donanımlara sahip gençlere ihtiyacımız var. İşte bunu gören hükümetimiz, AB Bakanlığımız, ajansımız, Erasmus programını geliştirerek, artık gençlerin uluslararası ortamda daha rekabetçi düşünebilme, ortamı daha iyi gözlemleme, eğitimi çeşitlendirme adına dünyadaki eğitim birimleriyle işbirliği içinde. Bugün bu eğitimi destekleme adına tam THY'nin vizyonuna yakışır bir şekilde Erasmus programına destek vereceğiz. Bugün biletlerde indirim ve aynı zamanda kargoda bir ek hak sağlıyoruz. İnşallah bu program başarıya ulaşır. Başarıdan THY olarak biz de çok şey bekliyoruz. İnşallah ülkemiz de çok şey bekliyor." 

Konuşmaların ardından Bozkır, Topçu ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu iş birliği protokolünü imzaladı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir