BAKİEL sektörü 2017 yılında tanıtım ile büyüyecek

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği 1.3 milyar dolarlık ihracat ile cari açığın kapanmasına katkı sağlayan BAKİEL sektörü 2017 yılında tanıtım faaliyetleri ile büyüyecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) öncülüğünde Antalya’da düzenlenen, bağlantı elemanları, kilitler, bina donanımları, el aletleri ve mobilya aksesuarları sektörlerini kapsayan BAKİEL sektörünün sorunlarını çözebilmek ve ihracatı arttırmak üzere soruların üretildiği ‘Türk Yapı Malzemeleri ve İnşaat Sektörü Gelişim Çalıştayı’nda bir araya geldi.

Kamu ve özel sektör temsilcilerinin katıldığı çalıştayda sektörün 2017 yılında tanıtım faaliyetleri ile özellikle Avrupa ve Amerika ön plana çıkması hedeflendi. Antalya’da gerçekleştirilen çalıştaya ev sahipliği yapan  İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği Bakiel Komitesi Başkanı Çetin Tecdelioğlu “Türk BAKİEL sektörünün Avrupa’da kaliteli ürün algısı var. 2016 yılında Çin’e uygulanan anti dampingin kalkışıyla bizim bu kalite algısını ve yakın lojistik imkanını iyi anlatmamız ve tanıtım faaliyetlerine yönelmemiz gerekiyor. Bu çalıştayımıza katılan 55 firmamız ile Avrupa’da yaşanan bu gelişmelerden sonra nasıl daha çok büyüyebiliriz diye tartıştık. Avrupa’da yeni kurulan  ticaret merkezlerinde yer alma fikrimiz var. Duesseldorf’ta sanayi vakıflarına devrolmuş firmalar var bizler bu firmalara talep götüreceğiz. Bunları nasıl alabiliriz bakacağız. Sanayi Bakanlığı’nın himayesinde bu alımları gerçekleştirebilirsek çok hızlı yol alırız. Bu şirketler üzerinden ilerlemek bizim hızımızı artıracaktır. BAKİEL sektörü için 2017 yılını tanıtım yılı olarak belirledik ve bu seneki önceliklerimizin içerisine tanıtımı koyduk. Avrupa’da sektörümüz tanıtımı için bir kampanya gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. 2023 hedefini yakalamanın yolu kendimizi iyi anlatmaktan ve tanıtmaktan geçiyor” dedi.

Türkiye ve Türk ürünleri üzerinde olumsuz algı oluşturulmasına izin vermemeliyiz

Türkiye ve Türk ürünleriyle ile ilgili yurt dışında oluşturulmaya çalışan olumsuz algıya izin verilmemesi gerektiğini vurgulayan Tecdelioğlu “Gerek iç dinamikler gerekse dış dinamikler nedeniyle Türkiye ve Türk ürünleri ile ilgili olumsuz algı oluşturulmaya çalışılmaktadır, bu yönde karşı bir kampanyanın tek bir elden yönetilmesi gerekiyor. Bizim ürün kalitemiz bütün dünya ile rekabet edebilecek seviye. Biz ürün kalitemizden önce ülke olarak kendimizi iyi anlatabilmeliyiz”dedi. Pazar çeşitliliğinin artırılması için yurt dışı ticari ataşeliklerinde çalışan personelin sektörle ilgili bilgilerinin artırılacağınada değinen Tecdelioğlu, pazar bilgilerinin güncellenmesi, var olan pazarlardaki gelişmelerin izlenmesi, yeni potansiyel pazarların belirlenmesi, pazar çeşitliliğinin artırılması şirketler, birlikler ve devlet eliyle koordine edilmesi gerektiğini vurguladı.