Balaban'ın Elvan'a satışı onaylandı

Balaban Gıda'nın tüm paylarının Elvan Gıda tarafından devralınması işlemlerine izin verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Rekabet Kurumu, Balaban Gıda'nın Elvan Grubu'na satışını onayladı.

Elvan Grubu'ndan yapılan açıklamaya göre, Balaban Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'nin tüm paylarının Elvan Gıda Sanayii ve Ticaret AŞ tarafından devralınması işlemlerine izin verildi. 

Elvan Grubu, yumurta çikolata pazarında Toto markasıyla bilinen Balaban Gıda'nın tamamını almak için mutabakat sağladı ve Rekabet Kurumu'ndan onay aldı. Elvan Grubu'nun finansal gücüyle Balaban Gıda'nın Türkiye'de ve dünyada rekabetçi konumunu sürdürmesi ve yeni atılımlar gerçekleştirmesi planlanıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, hemen hemen tüm kıtalara ihracat gerçekleştirdiklerini belirterek, "Balaban ile müşterilerimize tüm kategorilerde hizmet vereceğiz. Bunun yanında bisküvi, çikolata, gofret ve özellikle oyuncaklı çocuk ürünlerinde daha iddialı bir konum alacağız. Çünkü Balaban’ın bu alanlarda marka değeri yüksek kaliteli ürünleri var. Ancak Balaban Gıda, kendi kurumsal kimliği ve kişiliği ile yoluna devam edecek" ifadelerini kullandı.

Balaban Gıda 2010 yılında Nestle'ye geçmişti

Açıklamada yer alan bilgilere göre, temeli 1960’larda Adapazarı’nda atılan Balaban Gıda, bisküvi, yumurta çikolata ve gofret gibi şekerleme ürünleri üretiyor. Sakarya 1. Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren Balaban Gıda’nın yüzde 51’i, 2010 yılında Nestle Türkiye Çikolata ve Şekerleme Grubu’na geçmişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir