Bantaş Ambalaj ortak bulamadı, MMC, Bayraktarlar’dan vazgeçti

KAP'a açıklama yapan Bantaş ve MMC şirkletleri birbirinden bağımsız iki anlaşmayı iptal ettiler.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kerim ÜLKER

Borsa İstanbul’da bugün iki açıklama dikkat çekici oldu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na açıklanan bu iki açıklamanın ikisinde de işbirliğini sonlandırma kararları dikkat çekti.

Açıklamanın ilki Bantaş Bandırma Ambalaj’dan geldi. Bilindiği üzere geçen yıl mayıs ayında finansman veya özel sermaye ortağı bulması için UP Capital & Strategy şirketiyle anlaşma imzalayan Bantaş, bu kararından vazgeçti. Yapılan açıklamada kısaca “dünya ekonomik dengelerinde yaşanan olumsuz gelişmeler ortak bulunması konusunda somut netice elde edilmesinin önüne geçmiş olup UP Capital ile yapılan müzakereler neticesinde yapılan anlaşmanın feshine karar verilmiştir” denildi. 2 yıl için yapılan anlaşmanın birinci senesi dolmadan işbirliği sona erdi.

Yüzde 10’unu satın alacaktı

İkinci vazgeçme açıklaması ise MMC Sanayi ve Ticari Yatırımlar A.Ş adlı şirketten geldi. KAP’a açıklamada bulunan MMC, Bayraktarlar Tarımsal Ürünler adlı şirketin yüzde 10’luk hissesinin satın alınmasına karar verildiğini hatırlatarak hem dövizdeki yükselme hem de Bayraktarlar adlı şirketin yönetimi fikir birliği sağlanamaması nedeniyle bu işlemden vazgeçtiğini vurguladı. Bu görüşme de geçen yıl ekim ayında başlamıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir