Başaran Prefabrik, ihracat rotasını Avrupa ülkelerine çevirdi

Firma, gelecek yıllarda Avrupa ülkelerine ihracaat yaparak üretimini yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dilek FİDAN

KAYSERİ - Başaran Prefabrik,yaşam konteynerleri konusunda bilgi birikimi ve deneyimleriyle en yeni teknolojileri de kullanarak kaliteden ödün vermeden müşterilerine uygun maliyetlerde anahtar teslim projeler sunuyor. Firma prefabrik yapı sektörüne tek katlı ve çift katlı prefabrik çeşitleri,konteyner, panel kabin ve çelik hangarların üretimini yaparak hizmet sağlıyor. Gelecek yıllarda Avrupa ülkelerine ihracaat yaparak üretimini yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyor.  

Öncelikli hedeflerinin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu belirten Başaran Prefabrik Konteyner Yapı Mak.Otom.San.Tic.Ltd.Şti firma ortağı Bilal Seyrek,''2011 yılında Kayseri de bin 500 metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplamda altı bin 500 metrekarelik bir alanda  kurularak  üretim yapmaya başladık. Müşteri memmuniyeti için yeni teknolojileri takip ediyoruz. Müşterilerilere  ürünlerimizi optimum ve kaliteli bir şekilde sunarak tam müşteri memmuniyeti bilincini önemsiyoruz'' şeklinde konuştu. Ürün çeşitliğinden bahseden Seyrek, prefabrik yapı sektörüne tek katlı ve çift katlı prefabrik çeşitleri,konteyner çeşitleri,panel kabin ve çelik hangarların üretimini yaparak hizmet sağladıklarını belirtti. Seyrek. ''İç pazarda ki müşteri portföyümüz ise şahsına villa, konut, garaj, konteyner yaptırmak  isteyen bireysel müşteriler ile ofis, şantiye binaları, okul, konteyner, hangar, panel kabin vs. yaptırmak isteyen inşaat sektörü ile uğraşan ticari müşteriler  oluşturuyor. Yakın zamanda  müşteri portföyümüze yenilenebilir enerji firmalarını ekleyerek bu alanda hizmet veren firmaların ihtiyaçları doğrultusunda üretim yaparak müşteri portföyümüzü daha da genişletmeyi hedefliyoruz. Ortalama 35 personelimizle üretim yaparak hizmet sağlıyoruz. İzmir,Samsun ve Sivas'ta bayiliklerimiz bulunmakta.İhracat ciromuzun ise yüzde 15'ini Türkmenistan ve Libya'dan sağlıyoruz'' diye belirtti.

Galvanizli hafif çelik hangar üretimine başladıklarını ifade eden Seyrek ,''Bu sistem ile özellikle vinçin kullanılmadığı hangar yapılarında galvanizli malzemeyi kullanarak daha estetik ve ekonomik olması açısından müşterilerimiz tarafından tercih ediliyor.Konteyner kiralama alanında da firma olarak hizmet vermeye başladık''şeklinde konuştu.

2016 hedeflerinden ve yatırımlarından  bahseden Seyrek şunları söyledi,''İç pazarda sektörümüzün yeniliklerini yakından takip ederek üretimimizi ve ciromuzu yüzde 20 oranında artırmayı planlıyoruz.Gelecek yılda ihracaat alanımıza Avrupa ülkelerini ekleyerek ihracaat üretimimizi yüzde 40'a çıkarmayı hedefliyoruz,bunun içinde sürekli yurt dışı pazarı için yeni ürün ve fiyat çalışmaları yapıyoruz.Yakın zaman içerisinde 4 bin metrekaresi kapalı, 4 bin metrekaresi açık alan olmak üzere 8 bin metrekarelik bir alanda daha iyi hizmet vermek için yeni yer çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.