Borajet Vali'den destek istedi

Borajet Havayolu Şirketi Genel Müdürü Peker "Bölgenin merkezi olarak seçtiğimiz Van'dan, yurt içi ve yurt dışı uçuşlara başlamak istiyoruz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

VAN  - Borajet Havayolu Şirketi Genel Müdürü Kadir Peker, beraberindeki şirket yetkilileriyle Vali Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Peker, bölgenin merkezi olarak seçtikleri Van'dan, yurt içi ve yurt dışı uçuşlara başlamak istediklerini belirterek, Borajetle ilgili atılımlar yapmak için Vali Karaloğlu'nun desteğine ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Yurt içindeki uçuşlarının Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, yurt dışında ise ilk etapta İran'ın Urumiye, Tebriz, Irak'ın Erbil kentleri olacağını ifade eden Peker, şunları söyledi:
"Biz daha önce yurt dışındaki bölgesel uçuşlar için gerekli izinleri alamadığımızdan, bu projemizi hayata geçiremedik. Ancak şu anda şartlar biraz daha iyileşti. İran ile uçuş konusunda sıkıntı yaşamayız. İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad'ın 4 havayolu şirketinin yönetim kurulu başkanı olarak yeni atadığı yetkiliyle, İstanbul'da bir görüşme yaptık. Kendisiyle her konuda anlaşma sağladık. Eğer Van'da altyapı olarak sorun yaşamazsak kısa sürede bölgesel uçuşlarımıza başlayacağız."
Uçuşlara başlamak için 2 uçağı teknik personeliyle Van'da bulundurmak istediklerini söyleyen Peker, vatandaşın uçakları kullanmaları için uygun fiyatlar belirlemeleri gerektiğini vurguladı.

Peker, "Tarifeli uçuşlar zor uçuşlardır. Uçağın biri burada arıza yaptığı zaman, yolcuyu havaalanında bekletmemiz çok zor olur. Dolayısıyla buraya 2 uçağı getirip bıraktığımız zaman, personelini, bakım malzemelerini, depo yedeklerinin hepsini getirmemiz gerekir. Onun için depoya ihtiyacımız var. Vatandaşın uçakları kullanması için uygun fiyatları belirlememiz de gerekiyor. Bu konuda devlet büyüklerimizden destek almamız lazım" dedi.

"Uçuşlar için en iyi destinasyon Van"

Vali Karaloğlu da, Borajet uçuşları için en iyi destinasyonun Van olduğunu söyledi.
Karaloğlu, şunları kaydetti:
"Çünkü Van, Türkiye'nin en uzak noktası. Borajet'in uçakları uzun hatlarda sıkıntılı. Van'dan Ankara'ya, Van'dan Bursa'ya bu uçaklarla uçulmaz. Borajet'in uçakları kısa hatlar, ara hatlarda daha rantabl çalışıyor. Şimdi Van'ı merkez olarak kabul ettiğimizde dış hatlarda Tebriz, Urumiye, Erbil veya Süleymaniye uçuşları yapılabilir. İç hatlarda da Van'dan direk olarak Karadeniz bağlantımız yok. Diyarbakır, Gaziantep bağlantımız yok ve çok ihtiyaç var. Van bölgenin merkezi. Van Türkiye'nin en uzak noktası. Çevredeki önemli merkezleri Borajet ile iç ve dış hatlarda buluşturabiliriz."
Valilik olarak bölgesel uçuşlarını gerçekleştirmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade eden Karaloğlu, bu hatlarda kesinlikle sorun yaşanmayacağını belirtti.
Karaloğlu, "İran tarafında uçuşlarda bir sorun olmazsa biz de Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım başta olmak üzere, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileriyle de görüşmeler yaparız" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir