Boydak’tan sonra Naksan Holding de ayrıldı

TUSKON'dan Boydak Holding'den sonra Naksan Holding de ayrıldığını açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

handan-sema-ceylan.png

Geçtiğimiz cumartesi günü Mustafa Boydak, şahsi twitter adresinden uzunca bir açıklama yaptı. 11 tweetle yapılan bu açıklamada Boydak, ‘ismimiz herhangi bir camia, cemaatle anılmamalı” diyerek, adını geçirmeden Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu’ndan (TUSKON) ayrıldıklarını duyurdu. Bir açıklama da bugün Naksan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’ndan geldi. Nakıpoğlu da geçtiğimiz haftalarda ‘paralel yapı’ soruşturması kapsamında binaları aranan TUSKON’dan ayrıldıklarını kamuoyu ile paylaştı. 

Öncelikle Mustafa Boydak’ın o 11 tweette neler söylediğini hatırlayalım. Boydak ilk tweetinde öncelikle “Boydak Grubu adına da paylaşımlarda bulunmaya başlıyorum” vurgusu yaptı. Anımsayacağımız gibi kendisi Holding’in Yönetim Kurulu Başkanvekili. Daha önceki dönemlerde yönetim kurulu başkanı ya da CEO olmadığı için Holding adına açıklamaları kendisi yapmıyordu. Aynı zamanda Kayseri Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Mustafa Boydak, kentin ekonomi çevreleri için öncü bir konumda… 

Boydak’ın ikinci tweetinden başlayarak söylediklerini araya bir şey yazmadan aktarıyoruz: “Öncelikle şunu ifade etmek isterim. Boydak Holding ve bağlı şirketlerinin tamamı TC devletimizin kurum ve kuruluşlarına saygıyla bağlıdır. Devletimizin ve hükümetimizin destekleri ile bugünlere geldik. Bundan sonra da aynı tempoda azim ve kararlılıkla yolumuza devam edeceğiz. Daha önce de ifade ettiğimiz gibi devlet mekanizması dışından herhangi bir farklı yapılanma içinde görünmeyi kabul etmemiz mümkün değildir. Tüm mensuplarımız ve yöneticilerimiz grubumuzun kurumsal duruşuna saygı duymakta, var gücü ile başarıya endeksli herkes çalışmaya devam ediyor. Çeşitli STK’larda şirketlerimiz adına görev alan arkadaşlarımız ilgili kurumlardaki konumlarını gözden geçirmiş olup eksiklerini tamamladılar. Kamuoyunda soru işareti oluşan STK’lardan arkadaşlarımız teşekkür ederek, şirketlerimizin üyeliklerini sonlandırmak yoluna gitmişlerdir. Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler ismimizi herhangi bir camia, cemaat vs ile anmamalıdır. Kurumsal ilkelerimize saygı bekliyoruz. Bugün kısmi de olsa sizlere bilgi akışı sağlamış oluyoruz. İnşallah bundan böyle çeşitli mecralarda sizlerle sohbet imkanımız olacaktır. Ekonomik konularda elbette söyleyeceklerimiz, gördüğümüz eksiklikleri ifadelerimiz hükümetimizden özel sektör olarak taleplerimiz olacaktır. Kısaca Boydak Grubu ile ilgili uzun zamandır beklenen kısa sohbeti sosyal medya üzerinden yapmış olduk. Tüm dostlarıma en derin saygılarımla.” 

Açıklama 10 Kasım nedeniyle yapıldı

Dün benzer bir açıklamada Naksan Holding’ten geldi. Hem ambalaj hem halı hem de teknoloji ile enerji sektörlerinde faaliyet gösteren Naksan Holding ticari hayatta Gaziantep’in küresel oyuncularından biri. Naksan’ın Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu’nun dün yaptığı açıklamanın ana gündem maddesi aslında 10 Kasım Atatürk’ü Anma Haftası idi. Ancak açıklamada Nakıboğlu, TUSKON’dan ayrıldıklarını şu cümleler ile ifade etti: “Şirketimiz devletimiz dışında hiç bir kurum ve yapıya bağlı olmadan Türk ekonomisine katkısını sürdürmeye devam edecek. Her zaman millet iradesi ile şekillenen demokrasinin ve demokrasinin yürütücü olan devletimizin yanında olduk. Naksan Holding olarak TUSKON’dan ayrıldık. Bundan böyle hiçbir tüzel veya gerçek kişiler, ismimizi herhangi bir kurum ve kuruluşla anmamalı. Bizim tek düşüncemiz ülkemize ve milletimize daha fazla katkı sağlamaktır.”

Bu konularda ilginizi çekebilir