Bozkır Grup, Türkiye'ye dünyanın en yumuşak ayakkabısını getirdi

Bozkır Grup distribütörlüğünde Türkiye pazarına giriş yapan Joya, dünyanın en yumuşak ayakkabısını Caddebostan’da açtığı mağazasıyla satışa sundu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ONUR SORKUN 

İSTANBUL - Ayakkabı sektöründe faaliyet gösteren İsviçre markası Joya, Bozkır Grup distribütörlüğünde Türkiye pazarına giriş yapıyor. İnsan sağlığına pozitif etkileri İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü (ETH) tarafından kanıtlanan Joya, dünyanın en yumuşak ayakkabısı olma özelliğini taşıyor. Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan Joya Türkiye Genel Müdürü Savaş Güzel, "Dünya çapında patentli taban teknolojisi sayesinde ayakkabını omurga üzerindeki basıncı azaltıyor" dedi. 

Joya, Caddebostan’da açtığı ilk mağazasıyla ürünlerini satışa sundu. Üretilen ayakkabıların insan fizyolojisine uygun olduğunu belirten Güzel, "Bedenin doğal hareketlerini destekleyerek konforlu bir ayak ortamı sunuyor. Uzman doktor, ortopedist ve fizyoterapistlerin de tavsiye ettiği Joya, ayak sağlığına ve rahatlığına önem verenlerin yeni gözdesi olacak" ifadelerini kullandı. 

Joya'nın Türkiye pazarına girişiyle ilgili açıklamalarda bulunan Güzel, şu ifadeleri kullandı: “Sağlıklı ayakkabıya olan merakım sebebiyle yurtdışında uzun bir süre ayak sağlığım için farklı ülkelerden farklı ayakkabı markalarını denedim. En son İsviçre seyahatimde, dünyaca ünlü yıldızların da tercih ettiği, uzman tavsiyeli ve ayak sağlığı için birçok olumlu etkileri olan İsviçre markası Joya’yı keşfettim. İlk etapta sadece kendim için düzenli olarak giymeye başladığım Joya’yı, daha sonra Türkiye’ye getirme fikri oluştu. Distribütörlüğünü aldığımız Joya markamızı, 2016 itibariyle tüm ayakkabı tutkunları ve sağlıklı ayakkabı meraklılarıyla buluşturmayı hedefliyoruz.” 

Patentli taban teknolojisi

Joya'nın taban teknolojisi ile ilgili bilgi veren Joya Türkiye Genel Müdürü Savaş Güzel, şu ifadeleri kullandı: "Aktif olarak nefes alan iç taban, hava geçirgen malzemesiyle konforlu bir ayak ortamı sağlayan Joya, yumuşak ve elastik orta tabanıyla gerilimi ve ayağın üzerindeki yükü de azaltıyor. Yumuşak elastik taban teknolojisi, sadece ayakta durduğunuz süre içinde bile diğer ayakkabılara göre içten içe vücudu ve kas sistemini devamlı olarak aktif tutuyor. Patentli özel taban teknolojisi ile Joya, yürüme ve ayakta durma esnasında ayak tabanı altında basıncın en uygun şekilde dağılmasını sağlıyor. Bu sayede omurga üzerindeki basıncı azaltarak disklerin rahatlamasına imkân tanıyor. Ayrıca, yayvanlık, düztabanlık ya da diz problemlerini de ortadan kaldırarak, yürüyüşü adeta bir keyfe dönüştürüyor." 

Almanya, İsviçre ve Amerika’dan ödüllü 

İsviçre’den “Dünyanın en konforlu ayakkabısı” ve “Yeryüzündeki en yumuşak ayakkabı” ödülünü alan Joya, Amerika ve Almanya’da da “Dünyanın en konforlu ayakkabısı” ödülünün sahibi oldu.