Bu kez firmalar birbirine meydan okudu!

ALS hastalığına dikkat çekmek için çekilen 'Ice Bucget Challenge' videoları Türkiye'de yeni bir akım başlatırken, firmalar bu duruma sessiz kalmadı. Özel bir otobüs firması kampanyaya bin lira yardım ettiğini duyurarak rakip firmaya meydan okudu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TAYLAN ÖZGÜR DİL

İSTANBUL - Sosyal medya üzerinden 'Amyotrofik Lateral Skleroz' (ALS) hastalarına yardım için başlatılan kampanyaya destek olanların sayısı her geçen artıyor. ALS hastalarına destek için çekilen videolarda, kampanyaya katılan kişilerin üç kişiye meydan okumaları gerekiyor. Meydan okunan kişi yardımda bulunmak istemezse başından aşağıya buz gibi bir kova suyu boşaltıyor. Su dökmek istemeyenlerin ise bağışta bulunması gerekiyor. 

Kampanya Türkiye'de de büyük yankı uyandırırken şirketler de birbirine meydan okumaya başladı. Karayolu ulaşım firması olan Pamukkale Turizm, Facebook üzerinden paylaştığı gönderide rakibine şöyle meydan okudu; "Pamukkale olarak ALS hastalığına farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan kampanyaya destek olmak için 1.000 TL yatırıyor ve biz de Anadolu'ya (Anadolu Turizm) meydan okuyoruz."

Türkiye'de oyuncular, futbolcu ve ünlü isimler tarafından da paylaşılan 'Ice Bucget Challenge'  videolarının şirketlere sıçraması ise, akıllara 'Şirketler arasında yayılacak yeni bir akımın başlangıcı mı?' sorularını getirdi. 

ALS hastalığı hakkında

ALS hastalığına yakalanmış birçok ünlü kişi bulunmaktadır. Amerikan beyzbol oyuncusu Lou Gehrig, İngiliz aktör David Niven, Leeds United ve İngiltere Futbol Federasyonları menejerleri Don Revie ve Dieter Dengler, metal müzik gitaristi Jason Becker, Amerikan caz müzik bas çısı Charles Mingus, matematikçi Fokko du Cloux, İngiliz fizikçi Stephen Hawking, Çinli lider Mao Zedong, Galatasaray ve Fenerbahçe'de oynamış Türk futbolcu Sedat Balkanlı Amerikan politikacı Jacob Javits bu hastalığa yakalanmış ünlü kişilerden bazılarıdır.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir