Bursagaz ITIL uyumunu yakaladı

Bursagaz, Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetimi’nde ITIL uyumunu yakaladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Bursagaz’da ITSM projesinin 1. Fazında, kullanıcı dostu şeklinde tasarlanan önyüzlerle BT hizmet yönetiminin kısa sürede verimli kullanımı sağlanırken, ayrıca sisteme mobil cihazlardan erişime imkân verilerek Hizmet Masası’na her yerden ve her zaman erişilebilmesi sağlandı.

Önceliği Bilgi Teknolojileri Müdürlükleri’nin, yaşam döngüsü ITIL prensibiyle yönetilebilmesi ve Bilgi Teknolojileri içerisinde gerçekleşen her faaliyetin kontrol ve denetim altına alınması olan Bursagaz için bir başka önemli nokta ise; diğer birimleri Bilgi Teknolojileri işleyişinden haberdar etmek ve ilave isteklerin sorgulanmasını sağlamaktı. Proje öncesinde hizmet anlamında yapılan her faaliyetin takip edilebilmesi için Bursagaz’da birimler isteklerini SAP PM Modülü aracılığıyla Bilgi Teknolojileri’ne iletiyordu. Buradaki standart yapı gereği bir sınıflandırma mümkün olmadığından,  tüm bu manuel işlemler sonucunda sağlıklı veriye ulaşılamamakta ve raporlama sağlıklı olarak yapılamamaktaydı.

İşte burada İdea Teknoloji’nin danışmanlık tarafında sunduğu güçlü yaklaşım ve proje deneyimleri farklılık yaratan noktalar oldu. Bursagaz, uzun bir analiz çalışması kapsamında birçok ITSM çözümünü karşılaştırdı. Belirlenen kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda şirketin yapısına en uygun olarak endüstri standardı haline gelmiş olan HP Service Manager ürününde karar kılındı. HP Service Manager’in esnek yapıya sahip olması ve yaygın olarak kullanılması, fiyat / performans bakımından ihtiyaçların karşılanması ve İdea Teknoloji’nin konuyla ilgili derin tecrübeye sahip olması seçimi belirledi.

İdea Teknoloji ile projenin başlangıcında ürün odaklı olmaktan çok süreç odaklı olarak ilerleyen Bursagaz’a detaylı analizler ve süreç dokümanlarının oluşturulmasından sonra HP Service Manager ürününün ilgili modülleri uyarlandı. Proje devam ederken ortaya çıkan mobil uygulama gereksinimi için ise İdea Teknoloji’nin Proval ITSM Mobil Uygulaması şirket için özelleştirildi.

En etkin danışmanlarıyla çalışarak projenin zamanında devreye alınmasını sağlayan İdea Teknoloji’nin özellikle proje sonrası desteği etkin şekilde devam etmektedir. Bursagaz, İdea Teknoloji danışmanlığında projeye öncelikle ITIL eğitimiyle başlanması sonucunda konuya hakim çalışanlar ile sağlıklı bir çalışma zemini hazırladı. Ön çalışmalardan sonra uzunca bir test sürecinden geçildi. Üç farklı lokasyonda yer alan proje ekiplerinden oluşan grubun titiz çalışmalarıyla proje başarıyla devreye alındı.

Bu konularda ilginizi çekebilir